Hantverk & konst

Lär dig teckna karaktärer och illustrationer!

Innehåll
Vill du lära dig eller bli bättre på att teckna och skapa karaktärer? Då är det här kursen för dig!
Via Zoom och plattformen Learnify kommer du bli guidad av vår erfarne ledare Markus Lindholm som tidigare lett vår populära serieteckningskurs Serielyan samt jobbar för Aartwolf.

OBS! Denna kurs riktar sig till dig som är ungefär 13-16 år. Vart du än bor i Sverige så kan du anmäla dig till denna kurs då den är på distans.

Upplägg

Ni träffas varje vecka på distans via plattformen Zoom.
Start: 8 mars
Tid: 18:00-18:45

Varje vecka går vi igenom olika övningar/tekniker och varannan vecka kommer ni få nya uppgifter att öva på som ni sedan får bolla med kursledaren. Här kan du se några av de moment vi kommer att gå igenom i kursen:

- Former och figurer
- Teckna ansikten
- Perspektiv
- Detalj & koncept
- Komposition
- Skuggning & färgläggning


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Detta är en grundkurs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår ej i kursavgiften.
Du har allt du behöver så länge du har ett papper att rita på och en blyertspenna att teckna med!
Du jobbar i det material som du gillar mest. Om det är blyerts, tusch eller t.ex. akvarell som du helst använder så spelar det ingen roll. Detsamma gäller för dig som inte heller använder dig av färg när du målar.


Kursledaren

Markus Lindholm

"Hej! Jag heter Markus Lindholm och jobbar som illustratör åt Aartwolf. Jag minns hur svårt det var att hitta kurser och utbildningar som faktiskt fokuserade på min kreativa utveckling. Därför har jag nu satt upp denna kurs i samarbete med Vuxenskolan för att hjälpa dig att utvecklas inom ditt skapande!"

Kika in Aartwolfs hemsida här!


Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.


Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.

Denna kurs hålls helt på distans.