Hantverk & konst

Lär dig teckna karaktärer och illustrationer!

Innehåll
Vill du lära dig eller bli bättre på att teckna och skapa karaktärer? Då är det här kursen för dig!
Via Zoom och plattformen Learnify kommer du bli guidad av vår erfarne ledare Markus Lindholm som tidigare lett vår populära serieteckningskurs Serielyan samt jobbar för Aartwolf.

OBS! Denna kurs riktar sig till dig som är ungefär 13-16 år. Vart du än bor i Sverige så kan du anmäla dig till denna kurs då den är på distans.

Upplägg

Kursen är uppdelad så att instruktioner och information läggs ut varje vecka under kursens gång på plattformen Learnify. Varannan vecka har vi samtal och genomgångar tillsammans via Zoom samt kompletterande information och uppgifter. Varje vecka lägger kursledaren ut en uppgift samt en extra utmaning. Under de två första kurstillfällena är det zoommöte bägge tillfällen.

I samband med anmälan skickar vi ut ett detaljerat schema där det står angivet vilka träffar som sker på Zoom och vilka tillfällen där deltagare jobbar självständigt via Learnifyplattformen.

Start: 13 september
Tid: 18:00-18:45


Här kan du se några av de moment vi kommer att gå igenom i kursen:

- Linjer och former
- Vinklar och drag
- Former och figurer
- Karaktärsdesign
- Bakgrund och komposition
- Rörelse


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Detta är en grundkurs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår ej i kursavgiften.
Så länge som du har någonting att teckna med och måla på så är du redo för denna kurs! Du väljer själv vilket medium du skapar i och vilken utrustning du använder dig av.

Kursledaren

Markus Lindholm

"Hej! Jag heter Markus Lindholm och jobbar som illustratör åt Aartwolf. Jag minns hur svårt det var att hitta kurser och utbildningar som faktiskt fokuserade på min kreativa utveckling. Därför har jag nu satt upp denna kurs i samarbete med Vuxenskolan för att hjälpa dig att utvecklas inom ditt skapande!"

Kika in Aartwolfs hemsida här!


Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.


Frågor:

Armita Ghazinezam
armita.ghazinezam@sv.se
072-5954928