Hantverk & konst

Vill du bidra till en bättre miljö samtidigt som du har kul och är kreativ? Kanske har du något nött och trasigt där hemma som behöver lagas? Kanske känner du att det är dags för dom där gamla dukarna/gardinerna/broderierna att få ett nytt liv? Oavsett vilket är detta kursen för dig!

Med utgångspunkt från begagnade textilier skapar vi nytt av gammalt eller förlänger livet på de kläder och textilier vi redan har genom att lappa och laga på kreativa sätt.

Tider och praktisk info:
Start onsdag 24/2 kl. 18.00 för uppstart, planering och inspiration. Därefter kurs heldag lördag och söndag 7-8/3 mellan kl. 10.00-16.00.

Tag med egen lunch. Kaffe/te och frukt ingår i kurspriset.

Tag med symaskin (om du behöver) samt övrigt material som du helst har hemma.

Om kursledaren:
Maria Nilsson är en hängiven hantverkare och trädgårdsodlare. Maria jobbar i flera olika material, främst järn, textil och skinn, med en rad olika tekniker. Hon har ett starkt miljöengagemang använder i stor utsträckning begagnade material och försöker att ta till vara på ”skräp” för att inte låta något gå till spillo.

Utbildningar: Treårig textil utbildning på Balderskolan och en kortare kurs i mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin i Göteborg. Deltagit i diverse kvällskurser, bland annat i luffarslöjd (ca 1997) med fördjupning. Forntida smide och metallhantverk på Bäckedals folkhögskola. Där lärde hon sig också skinngarvning.

Utbildad cirkelledare i Vuxenskolans regi och varit kursledare sedan 2007. Under åren har hon haft kurser i ulltovning, luffarslöjd, väva brickband, tenntrådsarmband, järnsmide, betonggjutning och återbruk. Maria håller också föredrag om odling samt återbruk, och har sytt en klädkollektion av begagnade textilier. För den som är nyfiken och vill se bilder på hennes hantverk så har hon ett instagramkonto: miandesign

Anmäl dig till en kurs och få kunskap för livet!