Trädgård, hus och hem, Hållbar utveckling

I denna kurs får du lära dig hur du planerar och bygger upp din trädgård på bästa sätt samt väljer växter som passar hos dig. Kursen tar bland annat upp, planering, växtval, anläggning och typträdgårdar. Under kursen skissar var och en på sin egen trädgård och tillsammans diskuterar vi olika lösningar. Deltagarna presenterar sina egna trädgårdar för varandra med bilder, kartor eller ritningar antingen under första träffen eller på lärplattformen (eller både och). Under den sista träffen redovisar deltagarna en designskiss antingen under träffen eller på Learnify vilket ger möjlighet till feedback från ledaren och övriga deltagare.

Förkunskaper
Inget krav på deltagande i någon tidigare trädgårdskurs, men den här studiecirkeln är för dig som kan lite trädgård och vill fördjupa kunskaperna.

Upplägg
Det kommer att bli gemensamma träffar via en digital mötesapp, Zoom och samarbete på vår lärplattform Learnify. För att kunna genomföra kursen kommer du att behöva tillgång till en dator/platta med kamera och mikrofon. Kursen kommer att gå på onsdagskvällar varannan vecka med start den 7 september.

Kursledaren
Maria Karlsson är utbildad trädgårdsmästare och driver Hägnaregårdens Trädgård i Hissjö. Läs mer om Maria på hennes hemsida hagnaregarden.se.

Kursmaterial
Ingår i kurspriset.

Bra att veta
Kallelse/faktura kommer med e-post 1-2 veckor innan kursstart.

Frågor
Susanne Hjort
susanne.hjort@sv.se
072-5954924 / 090-125585