Djur, natur & miljö

Känner du att du skulle vilja röra på dig lite mera och framför allt bli mera aktiv med din fyrfota vän? Då är det här en kurs för dig! Inga förkunskaper krävs för denna nybörjarkurs, bara att du och hunden är fysiskt friska och att hunden är färdigvuxen (ca 12 månader). Målet efter kursen är att du ska ha fått kunskap om och inspiration till mer fysisk aktivitet tillsammans med din hund. Det i sin tur stärker och förbättrar er kondition samt relation tillsammans.

Kursledare för denna spännande och nya kurs är Lena Nordström från Umeå. Hon har varit aktiv inom Svenska Brukshundklubben sedan mitten av 80-talet och då främst inom Bruks, tjänstehund, lydnad och drag. Förutom att hon brinner för hundträning i alla former så har hon en gedigen utbildning inom Svenska Brukshundklubben:

* 1987 SBK Instruktör
* 1998 SBK Bruksdomare och Tävlingsledare
* 2007 SBK Lärare
* 2019 SBK Friskvårdsinstruktör

Dessutom är hon diplomerad Hundmassör (2003) och arbetar med rehab och friskvård i egna företaget "Lätta Tassar".

Förutom att vara domare på brukstävlingar (tävlingar i spår, sök, rapport och skydd) så tränar och tävlar Lena de egna hundarna, som består av två schäfrar och en kelpie, i lydnad, drag, spår och patrull. Även specialsök tränas flitigt i familjen. Andra raser som funnits i hemmet är Sheltie och Munsterländer.

Kursen är upplagd på två heldagar med en veckas mellanrum, teoripass varvas med praktik så att man får chans att öva och kontrollera att man har förstått innebörden och övningarna rätt. Vi kommer också att varva inomhusmiljö med uteaktiviteter så ta med kläder efter väder och det hunden behöver. Du behöver också ett liggunderlag eller yogamatta, belöning till hunden boll/godis etc. Kurslitteratur tillkommer. I lokalen så finns tillgång till micro så att du kan värma din lunch eller så kan du köpa din mat i närheten. Har du frågor eller vill du ha mer information, ring oss gärna på telefon 0930-31605.

Välkomna till en inspirerande kurs!