Djur, natur & miljö

Känner du att du skulle vilja röra på dig lite mera och framför allt bli mera aktiv med din fyrfota vän? Då är det här en kurs för dig! Inga förkunskaper krävs för denna nybörjarkurs, bara att du och hunden är friska och att hunden är färdigvuxen (ca 12 månader). Målet efter kursen är att du ska ha fått kunskap om och inspiration till mer fysisk aktivitet tillsammans med din hund. Det i sin tur stärker och förbättrar er kondition samt relation tillsammans.

Den här kursen vänder sig till dig som är tävlingsförare såväl som vanlig hundägare som bara vill må bra tillsammans med sin hund och det är utifrån dina egna målsättningar och mål som kursledaren tillsammans med dig, lägger upp din plan.

Upplägg
Kursen grundar sig på cirkelträningskonceptet som ger roliga och varierande övningar för kondition, styrka, spänst och koordination, för både hund och människa. Det kan t.ex. vara att lära hunden gå slalom mellan förarens ben, snurra runt på stället, springa ikapp till en leksak och mycket, mycket mera.

Kursledare
Kursledare för denna spännande och nya kurs är Lena Nordström från Umeå. Hon har varit aktiv inom Svenska Brukshundklubben sedan mitten av 80-talet och då främst inom Bruks, tjänstehund, lydnad och drag. Förutom att hon brinner för hundträning i alla former så har hon en gedigen utbildning inom Svenska Brukshundklubben. Dessutom är hon diplomerad Hundmassör (2003) och arbetar med rehab och friskvård i egna företaget "Lätta Tassar".
Förutom att vara domare på brukstävlingar (tävlingar i spår, sök, rapport och skydd) så tränar och tävlar Lena de egna hundarna, som består av två schäfrar och en kelpie, i lydnad, drag, spår och patrull. Även specialsök tränas flitigt i familjen.

Bra att veta
Kursen är upplagd på två heldagar med en veckas mellanrum, teoripass varvas med praktik så att man får chans att öva och kontrollera att man har förstått innebörden och övningarna rätt. Vi kommer också att varva inomhusmiljö med uteaktiviteter så ta med kläder efter väder och det hunden behöver. Du behöver också ett liggunderlag eller yogamatta, belöning till hunden boll/godis etc, bekväma kläder, gärna träningskläder. Kurslitteratur tillkommer. Har du frågor eller vill du ha mer information, ring oss gärna på telefon 073-0694372 eller maila aza.westman@sv.se Vill du dela upp betalning på två gånger så ange det i meddelanderutan.
Eftersom detta är en intresseanmälan så är anmälan inte bindande utan vi hör av oss närmare våren till dig.

Verksamhet under Covid-19 pandemin
Eftersom det finns en samhällsspridning av Coronaviruset, Covid-19 kan inte SV garantera en smittfri miljö.
I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig som känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet.
Om du tillhör riskgrupp eller är 70 år eller äldre avråder vi dig från att delta i våra kurser med fysiska träffar just nu.
Vi uppmanar dig att ha god handhygien, hålla avstånd och undvika att skapa trängsel när du deltar i kursen.
För att minska risken för smittspridning anpassar SV kursernas upplägg. Vi begränsar antalet deltagare och möblerar för att det ska gå att hålla avstånd i undervisningsrummet.

Välkomna till en inspirerande kurs!