Djur, natur & miljö

Den här kursen vänder sig till dig som har en arbetande hund inom jakt, bruks, drag, agility, IGP, etc men även till dig som vanlig hundägare som vill ta hand om din bästa vän på bästa sätt.

Den är också en fristående fortsättning på föreläsningen den 12/9.

Fokus kommer att ligga på grundträning och hur man bygger en långsiktigt arbetande hund. Vad man kan göra för att förebygga och slippa skador och kanske slippa dyra veterinärräkningar. Du får lära dig mer om hur du bygger upp din hund inför säsong och betydelsen av stretching och massage.

Innehåll
- Massage och stretching
- Skadeförebyggande friskvård
- Grundträning, cirkelträning för hund och ägare
- Den unga respektive den gamla hunden - anpassade övningar
- Hur bygger jag upp min hund inför kommande aktiviteter och ett långt hållbart liv?
- Övningsbank och banor

Upplägg
Kursen är upplagd på fyra måndagskvällar.
I alla momenten så varvas teori med övningar med egen hund där du får instruktioner av kursledaren.

Kursledare
Kursledare är Lena Nordström från Umeå. Hon har varit aktiv inom Svenska Brukshundklubben sedan mitten av 80-talet och då främst inom Bruks, tjänstehund, lydnad och drag. Förutom att hon brinner för hundträning i alla former så har hon en gedigen utbildning inom Svenska Brukshundklubben. Dessutom är hon diplomerad Hundmassör (2003) och arbetar med rehab och friskvård i egna företaget "Lätta Tassar".
Förutom att vara domare på brukstävlingar (tävlingar i spår, sök, rapport och skydd) så tränar och tävlar Lena de egna hundarna, som består av två schäfrar och en kelpie, i lydnad, drag, spår och patrull. Även specialsök tränas flitigt i familjen.

Bra att veta
Faktura/kallelse skickas ut ca 1 vecka före kursstart.
Vi kommer också att varva inomhusmiljö med uteaktiviteter om det är möjligt så ta med kläder efter väder och det hunden behöver. Du behöver också ett liggunderlag/filt till hunden att ligga på, belöning till hunden boll/godis etc, vatten/skål.

Frågor
Innehåll/upplägg: aza.westman@sv.se 073-0694372

Välkomna!