Djur, natur & miljö, Hälsa & välbefinnande

Är du nyfiken på allt det ätbara som växer i naturen? Under den här kursen får du lära dig att hitta det som är ätbart i naturen under våren. Du får också prova på att laga mat utomhus under kursdagarna.

Upplägg
Första träffen, 11 maj börjar inne i våra kurslokaler på Kungsgatan 42, där kursledaren berättar lite om upplägget av kursen, allemansrätten och grundläggande örtkunskap. Därefter går vi ut och plockar det som växer och lagar till en gemensam måltid. De följande två gångerna (25 maj och 15 juni) kommer vi att hålla till i Bäcksjöns friluftsområde, där vi kommer att plocka vild mat, tillaga och äta den tillsammans.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursmaterial
Ingår i kursavgiften

Kursledaren
Anikka Enlund har ett brinnande intresse för matlagning och allt naturen ger. Hon är kock, örtterapeut och näringsterapeut. Dessutom har hon lärt sig mer om våra nordliga örter genom att studera med örtkunniga samer.

Bra att veta
Ange specialkost/allergi vid anmälan. Ta med oömma varma kläder och stövlar. En korg eller hink för att kunna plocka i är också bra.

Frågor
susanne.hjort@sv.se
090-125585 / 072- 595 49 24