Data & IT

På kursen får du lära dig de grundläggande funktionerna i operativsystemet Windows 10.

Du har kanske köpt en ny dator med Windows 10 (eller uppgraderat en äldre dator till windows 10), men känner inte igen dig? På denna kurs får du en introduktion i den nya Windows, hur den är uppbyggt och hur du navigerar dig runt.

Innehåll
På kursen tittar vi på hur man hanterar nya startskärmen, startmenyn, hur man kommer åt appar och program, filer, mappar, och kontrollpanel/inställningar. Vi tittar även på e-post och surfa på internet i Windows 10.

Vi tittar på några nya möjligheter som Windows 10 kommer med, men även hur du får det mer likt tidigare operativsystem, samt en hel del annat som ska göra det enklare för dig att komma igång med din nya dator och Windows 10.

Förkunskaper
Denna kurs vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper i användande av en dator men inte riktigt känner igen dig i Windows 10. Med grundläggande menar vi i nivå med att kunna starta datorn, öppna program, gå ut på internet, spara dokument (tex word-dokument).

Upplägg
Vi varvar teori och praktik i vår datasal. Datorer finns på plats, men om du hellre tar med och använder din egna är det möjligt.

Kursmaterial
Kurskompendium. Bok kan köpas till under kursen för den som önskar.

Frågor
Jörgen Marcusson jorgen.marcusson@sv.se
090-125585 / 072-595 49 25

Vi skickar kallelse/faktura senast 1 vecka innan kursstart.