Tillbaka

Avdelningschef till SV Västerbotten

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur!

Vi söker dig som vill vara med att påverka framtidens folkbildning och vara en viktig del av Västerbottens fortsätta samhällsutveckling.

Vi erbjuder dig en spännande position som avdelningschef, där du med stor frihet kan leda och utveckla en verksamhet som gör skillnad för många människor.

Kort introduktion till avdelningen
SV Västerbotten har ca 50 engagerade och kompetenta medarbetare som arbetar på något av de sexton lokalkontor som finns inom länet. I Umeå ligger även länskansliet som samordnar och leder länsavdelningens övergripande verksamhet.

Om rollen
Rollen som avdelningschef innefattar ett övergripande ansvar för personal, resultat, strategi, verksamhet, kvalitet och arbetsmiljö. Som avdelningschef leder och samordnar du det övergripande arbetet på avdelningen och tillsammans med alla medarbetare driver och utvecklar ni verksamheten framåt. Du samarbetar också nära avdelningens ledningsgrupp.  

Du har också en viktig roll i att representera och företräda SV och folkbildningen i olika sammanhang. Bland annat för kommuner och SVs grund-, medlems- och samverkande organisationer. Inom Studieförbundet Vuxenskolan finns ett brett chefsnätverk där du har möjlighet att samverka med andra avdelningschefer.

Som avdelningschef har du ett direkt personalansvar för sex personer. Du själv rapporterar till styrelsen.  

Din profil
-Relevant akademisk bakgrund eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
-Flerårig erfarenhet av chefs- och ledarrollen
-Erfarenhet av budget och prognosarbete
-Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsledning
-Digital kompetens
-Meriterande med erfarenhet från arbete i ideell sektor på ledande nivå tillsammans med ledningsgrupp och ideell styrelse
-Meriterande med folkbildningserfarenhet
-Meriterande med kunskap om uppdragsutbildningar

Vi söker dig som har ett strategiskt och framåtblickande arbetssätt med en stark drivkraft att nå resultat som ligger i linje med övergripande verksamhetsmål.

Du är klarsynt och analytisk och har ett lärande synsätt. Du har modet och förmågan att prioritera, ändra beslut och skapa nya förutsättningar för att ständigt förbättra. Vidare är du en stabil och självgående person som kan navigera och hantera en föränderlig och komplex miljö och ser alla möjligheter i takt med att omvärlden förändras. Samtidigt är du lyhörd med mycket god förmåga att samarbeta och skapa relationer.  

Som ledare är du en förebild. Du inspirerar, engagerar och skapar trygghet för medarbetare att utveckla verksamheten och sig själva.

Övrigt
Tillsvidareanställning med målstyrd arbetstid, där du har stor frihet att förlägga ditt arbete efter verksamhetens behov.
Tillträde enligt överennskommelse
Flexibel placering inom Västerbotten.
Arbetet innebär resor i hela länet, då SV Västerbotten har verksamhet i länets alla kommuner.
Resor till Stockholm och andra delar av landet förekommer.
B-körkort är ett krav och det finns möjlighet till tjänstebil.

Kontaktpersoner
Per Stattin, avdelningschef: 070-225 47 10 eller per.stattin@sv.se
Mattias Larsson, styrelseordförande: 070-6821719 eller mattias.larsson@sv.se
Facklig representant för Unionen, Christer Lindahl: 072-5954902 eller christer.lindahl@sv.se

Du söker tjänsten genom att skicka CV och motivering vad du kan bidra med i rollen som Avdelningschef och varför just du vill jobba tillsammans med oss.
Ansökan skickas till: rekrytering.vb@sv.se

Sista ansökningsdag
 2020-10-13

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

Studieförbundet Vuxenskolan, SV

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.