Djur, natur & miljö

Just nu pga av COVID-19, har vi inget startdatum klart, vi avvaktar restriktioner & följer folkhälsomyndighetens råd. Detta är en intresseanmälan, så fort vi vet när vi kan starta igång våran fysiska verksamhet igen så kommer vi meddela er de & startdatum för kursen.

Vad behöver man kunna för att starta en biodling och sedan driva den på ett hållbart sätt?
Denna kunskap har sammanställt och erbjuds dig genom vårt kursutbud i samarbete med Sveriges Biodlares Riksförbund (SBR).

Biodling är ett hantverk och en sysselsättning där man arbetar i samklang med naturen. Bisamhället är ett fönster till naturen och du som biodlare kan betrakta årstidernas utveckling genom det.

Vår ledare Lars Åkerlund har varit biodlare i 25l år och utbildat i biodling de senaste 4 åren.
-       Det bästa med biodling är att få arbeta och studera naturens fantastiska hållbara samhällsbygge. Som belöning får du honung - en eftertraktad produkt. Dina växter i trädgården blir ordentligt pollinerade med en riklig fruktskörd som belöning . För mig är det honungen och pollineringen som är mödan värd. Ska det bli någon avkastning av arbetet i bigården måste man kunna samspelet mellan bisamhället och växterna som bina hämtar nektar och pollen från. Att vara biodlare är ett lagarbete mellan dig och kupans alla invånare.

elev/arbetsbok ingår i deltagaravgiften. Ledaren kommer att visa olika böcker för biodling, om man inte har någon. Dessa går att beställa vid första kurstillfället och ligger utanför kursavgiften