Data & IT

Kursinnehåll


Den här kursen vänder sig till dig, gammal som ung, som är nyfiken på den nya tekniken eller bara undrar hur allt det här fungerar.
Allt mer i vardagen utförs idag på Internet. Vi söker information, gör bankärenden, kommunicerar, spelar spel, tittar på film och TV, lyssnar på musik, arbetar och studerar där, för att nämna några exempel.
Vi använder också en mängd olika enheter för att koppla upp oss mot Internet som datorer, mobiler, surfplattor, smarta TV-apparater m m.Vi hänvisas mer och mer till Internet i kontakt med olika instanser som myndigheter, banker, TV och radio m m. Vi är idag beroende av tillgången till Internet och de tjänster vi hänvisas till där. Men, Internet är en ständigt föränderlig värld, hemsidor uppdateras, tekniker uppgraderas, gammal teknik ersätts med ny o s v.Hur påverkar det här oss och de enheter vi använder och hur påverkar det den som har en funktionsnedsättning och de hjälpmedel man ev behöver för att kunna ta del av allt på Internet?Vi lär oss hur man använder Internet, vad man kan göra, vad man behöver, hur man hittar och navigerar på hemsidor, vilka hjälpmedel som finns m m.
Vi kommer också att gå igenom hur man undviker de faror som finns på Internet och behandla integritetsfrågor.Förkunskaper


Inga förkunskaper krävsLedare


Peter LundqvistKursupplägg;


Start: 29 Oktober, 5ggr Tisdagar kl 18.00- 21.00Pris;


500 krPlats


SV Härnösand, Brunnshusgatan 6A