Tillbaka

Hästföretagardag 2019

Är du aktiv inom hästnäringen? Vill du ha inspiration för att kunna utvecklas i företagandet? Den 9 oktober är det dags för årets Hästföretagardag på Bergsåkra travbana. Temat är Hållbar häst i framtidens hästföretagande.

Dagen är ett arrangemang av LRF Västernorrland, LRF Häst, LRF Konsult, Studieförbundet Vuxenskolan, Bergsåker och Hästnäringens nationella stiftelse. Evenemanget finansieras av europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Övergripande program:

Från hobbytill lönsamma affärer

Vilka lärdomar kan övriga hästnäringen dra av travets resa, och vilka trender avgör om hästföretag blir lönsamma i framtiden?
Mats Norberg är erfaren företagsrådgivare LRF Konsult och styrelseledamot i Svensk Travsport bjuder på en tänkvärd historielektion och inspir­erande framtidsspaning.

Utfodrar du rätt? Fodra för hästens bästa!

Eva Dahlström från företaget Oberoenne foderråd. Eva var i sin ungdom i Florida och red galoppörer. Där väcktes hennes intresse för utfodring och grovfoder. Företaget samarbetar nu med SLU, hästkliniker, Evidensia, Ström­sholm, distriktsveterinärer och hovslagare.

"Jag blev trött på allt bärande"

Unga Wilma Martinsson berättar om vad hon gjorde med sin ide när hon tröttnade på att bära vatten till hästhagarna under vintern. Under en kurs i entreprenörskap i skolan kunde hon utveckla sin innovation och företagside. Nämligen Warm Bucket. en isoler­ande, värmande och skräddarsydd "påse".

Nationell strategi för höstföretagande

Sveriges hästföretagare har under ledning av LRF Häst enats om Sveriges första nationella strategi för hästföretagande. Vad innehåller den, vilka är ambitionerna och hur ska de uppnås? Projektledare Carl Dyrendahl, LRF Häst. berättar och svarar på frågor.

Tid och plats:

Onsdag 9 oktober kl. 10-16.00
Bergsåkers Travbana, Sundsvall