Tillbaka

Lokalt engagemang i Ånge kommun

På SV i Ånge kommun går man just nu ut med ett upprop till föreningsliv, näringsliv och allmänt lokalt engagerade att bli delaktiga i ett projekt kring kulturturism. 

I projektet som nu ligger i förstudiestadie avser man utbilda unga kulturturismguider med inriknitning på podcast och storytelling.

Dels för att locka fler att besöka kommunen och även för att få såväl ungdomar som andra att finna sin framtid där. Projektet har även fler värden som att sammanlänka olika målgrupper och att kunna erbjuda studiematerial (postcasts) enligt uppläget studera och res i övriga landet.

Just nu pågår ett upprop för att tillsammans med det lokala engagemanget ta fram attraktionskrafterna och sy ihop utbildningen.

Anders Ekblom, verksamhetsutvecklare på SV i Ånge kommun hoppas att så många som möjligt ska höra av sig och vilja vara delaktig på något vis.

- Vi vill att människor som vet av attraktioner av alla slag som kan lyftas fram hör av sig till oss. Det kan vara befintliga turistattraktioner, event, vacker natur, historiska platser eller en intressant historia till exempel.

- Vi vet att det finns oerhört mycket här och hur potentiell och viktig turismen är. Och det finnns mycket att göra på området. Det fick vi också ytterligare bekräftelse på vid det uppstartsmöte som hölls i Fränsta 24:e september (Se inbjudan). 

Vill du höra mer om detta kontakta Anders Ekblom direkt via 0691-304 55 eller anders.ekblom@sv.se

Här finns även möjlighet att göra intresseanmälan direkt för inpirationsföreläsningar 

Fyll i blankett för intresseanmälan här 

Hör gärna även av dig om du tror att du kan bidra i utbildningsdelar och attraktionsskapande inom ex: storytelling, podcast, turismguidning, entreprenörskap och kommunikation. Med fokus på roligt, lokalt och engagerande!

Läs även artikel i Sundsvalls Tidning (22/10) och hör inslag i Sveriges Radio P4 Västernorrland (25/10 kl 06.20).