Djur, natur & miljö

Att köpa och äga en häst för första gången är en rätt stor sak, och det händer att man ställs inför situationer och utmaningar som förstås är helt nya, men som man kanske inte alls förutsett innan köpet. Genom att lära dig mer om hur hästen fungerar och hur du ska göra för att kommunicera med den på ett sätt som den förstår så blir hästägandet framförallt säkrare men också roligare.

Den här kursen riktar sig till dig som nyligen köpt ponny eller häst för första gången, eller som står i begrepp att köpa en. Du kommer att få mer kunskap om hästens psykologi och beteende och hur vi människor bör bete oss för att göra det så enkelt som möjligt för både oss själva och hästen. Du kommer att lära dig grunderna i ledarskap och hantering enligt förhållningssättet Naturlig Hästhantering (NH) och på så sätt kan hela familjen få en säkrare och trevligare relation med hästen, både från marken och från ryggen.

Tillfälle 1: Att köpa ponny/häst. Hästens psykologi och beteende och vad som händer i gränssnittet människa-häst. Vanliga utmaningar i vardagen.

Tillfälle 2: Vad innebär ledarskap? Praktiska övningar med häst.

Tillfälle 3: Uppföljning, sammanfattning och diskussion.

Inga förkunskaper krävs.

Klädsel tillfälle 2: Kläder efter väder och temperatur, tillfället hålls utomhus eller i ridhus. Oömma skor. Handskar. Hjälm

Kaffe och kaka ingår!

Info om mig som ledare:
Johanna Forsström heter jag och är instruktör i hästhantering och ledarskap, utifrån ett NH-perspektiv, sedan drygt 20 år tillbaka. Jag har ett eget företag inom området och arbetar även med min pappas företag Equerry AB, se www.equerry.se
Natural Horsemanship (NH) är ett förhållningssätt gentemot hästar, som baseras på hur hästar fungerar och kommunicerar. Kommunikationen med hästen blir enklare, relationen bättre och hanteringen säkrare när vi förstår hästens beteende och själva beter oss på ett sätt som hästen i sin tur förstår.
Jag håller privata träningar, problemlösning (oftast lastning), kurser, föreläsningar och clinics inom mitt företag samt har även hästar i träning i mån av tid. Det saknas en bred instruktörsutbildning inom NH och olika tränare arbetar på olika sätt. Mina kunskaper är baserade på flera inom området namnkunniga tränare samt den nyare inriktningen Equitation Science och min målsättning är att du som människa både ska kunna förstå teorin bakom samt kunna göra de moment jag gör, på ett lugnt och säkert sätt för dig och hästen. Jag är även utbildad beteendevetare med inriktning psykologi. Ridmässigt är jag dressyrinriktad.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Johanna på Tfn. 070-5930387

Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Varmt Välkommen med din anmälan!

OBS! Kursen startar vid fulltecknad kurs!