Hälsa & välbefinnande

En kurs för dig mellan 18 och 30 år och som bättre vill kunna hantera yttre press och inre oro och öka sina förutsättningar att inte bara överleva, utan också att leva livet.

Under åtta träffar ges möjlighet att träna på att förstå sig själv och sina behov bättre. Deltagarna får flera olika slags redskap för att kunna hantera vardagens och framtidens ovisshet och för att möta orimliga krav på sig själv och från sin omgivning. Kursen innehåller mindfulness-, andnings- och avslappningsövningar och präglas av acceptans, medkänsla och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Max 10 deltagare.

Kursledare: Tomas Nilsson, samtalsterapeut.

Mer information:
Tomas Nilsson, kursledare, 070-744 51 50.


Några citat från tidigare kurser:
Känner mig stolt över mig själv, att jag vågat prata i grupp, det trodde jag aldrig. (Mikaela)

Jag har känt mig så trygg i den här gruppen. (Julia)

Det här är det enda fasta jag haft de senaste åren, som jag inte hoppat av efter två gånger. ( Jenny)

Jag var livrädd för att komma hit. Jag brukar inte vilja säga mitt namn ens i nya grupper. Nu sitter jag här och talar om svåra upplevelser och känslor med människor jag inte ens känner. (Elin)

Det är så konstigt, här sitter jag och talar om hur dåligt jag mår, och det känns så bra. (Anna)

Jag har blivit väldigt bra på att tala om mitt mående:
Wow, svarade en vän till mig här om dagen, mår du så dåligt? (Anna)


Jag har kommit på mig själv med att vara snäll mot mig själv. Jag brukar var så självanklagande. Jag försov mig här om dagen och då brukar jag anklaga mig själv för det. Nu sa jag till mig själv: Vad skönt att du gav dig själv en sovmorgon (Sanna).

Jag har börjat skolan också. Jag har gått dit varje dag hittills. Jag inte gått till skolan regelbundet på 8 år. Det hade jag nog inte klarat om jag inte hade gått den här kursen. (Elin)

Jag jobbar med att vara nöjd, att tycka att det okej att jag orkar det jag orkar. (Jacqueline)

Det är viktigt att ha en struktur, att ha någonstans att gå varje vecka, att träffa några att samtala med om sitt mående. (Jacqueline)