Djur, natur & miljö

INNEHÅLL
Lär dig grunderna både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen ska du ha tillräcklig kunskap om bin, biodling, utrustning, kupor, honung, vaxhantering och bisjukdomar för att kunna sätta igång en egen biodling.

Biodling är ett hantverk och en sysselsättning där man arbetar i samklang med naturen. Bisamhället är ett fönster till naturen, genom vilket du som biodlare kan betrakta årstidernas växling.

Kursen omfattar totalt 13 tillfällen, varvat både med teori samt praktik i bigård. Den teoretiska delen hålls på Studieförbundet Vuxenskolan, Lysgränd 1 i Västerås. Obs till praktikdelen behövs skyddskläder!

Start 30/11 och sedan varannan vecka med vissa uppehåll. Följande datum är vikta för teorin: 30/11, 14/12, 11/1, 25/1, 8/2, 8/3, 22/3, 5/4 och 31/5. Resterande träffar är ute i bigården och de datumen kommer att bestämmas efter kursens gång.

LEDARE
Beatrice Jakobsson, som har varit biodlare i 12 år. Hon är medlem samt sitter i styrelsen för Hallstahammars biodlarförening, där hon även är ansvarig för föreningens bigård.

START
Startar vid angivet datum vid fulltecknad grupp.