Italien – ett nyanserat vinland med stort utbud

En spännande föreläsning om vinlandet Italien och vinet från druvan till flaskan. Vi kommer under föreläsning få höra Claudio Pedrazzi berätta om vinets historia, ursprung, intåg i Europa och specifikt i Italien. Vinet som kulturellt inslag och roll i italienarnas vardag. 
Siffror – data och fakta om volym, produktion, druvor, mm. Italien utifrån ett vitikulturell synvinkel – klimat, jordmån, växtlighet, faktorer.
Skillnader mellan norr och söder, inland och kust, svalt och varmt. Italienska vinkartan – viktiga regioner, druvsorter, viner och karaktärer. 

Kort och gott en resa i tid och rum med fokus på Italien och vinets historia!

EN HÄLSNING FRÅN LEDAREN TILL ER:
Jag heter Claudio Pedrazzi, född och uppvuxen i Hallstahammar, bosatt i Västerås sedan många år, och italienare i hjärta och själ. Uppvuxen i ett italienskt hem, med italiensk kultur, tradition och mentalitet, där mat och vin alltid spelat en central roll. Med åren har ett genuint och djupt intresse kring vin utvecklats och en stor fascination kring hur denna mångfacetterade dryck trots en och samma råvara kan te sig så annorlunda beroende faktorer som vad, var, hur, när och vem... 
 
Jag har arbetat i Italien i många år för olika svenska företag och på mina resor lärt känna en del vinmakare som jag också blivit nära vän med. Jag har druckit deras goda viner och fungerat som deras ”brand ambassadör”. Kärleken till Italien och intresset kring mat och vin fick mig och min sambo Emma att ordna resor med vänner till Italien för en handfull år sedan, med fokus på vingårdsbesök hos små, familjeägda gårdar där vi njutit av deras goda viner i kombination med rätter från det lokala köket. Regionerna och distrikten vi fokuserat på är Veneto (Valpolicella), Lombardiet (Franciacorta), Piemonte (Langhe) och Toscana (Chianti). Se gärna mer info på www.vinitalia.se
 
Resorna har skapat en efterfrågan av gårdarnas viner vilket gjorde att jag förra året startade ett företag i Italien tillsammans med min bror och vår gode vän i Turin, genom vilket vi sedan början av 2020 erbjuder viner från ”våra” gårdar med hemleverans. Direktlänk till vår shop: www.vinitaliashop.se
 
Vinintresset ledde mig också till att läsa en sommelierutbildning som jag har stor glädje av när jag försöker sprida min kunskap och passion kring vin och smaker. 
Jag delar därför gärna med mig av mina erfarenheter och kunskap. Till en början på ett övergripande plan för att få ”kartan” på plats, och sen med några djupdykningar i speciella regioner, distrikt, druvor och viner. Hoppas du vill hänga med på vår resa genom vinlandet Italien. 

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.