Mat & dryck

INNEHÅLL
Fejkmaten – så blir vi vilseledda

De senaste åren har maten vi köper genomgått en fullständig förvandling. Det är som att en plastikkirurg har satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. De bryts ner till sina minsta beståndsdelar och blandas med aromer, färgämnen och förtjockningsmedel innan de kläs i en säljande förpackning.
Under föredraget Fejkmaten presenterar Ann Fernholm en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon berättar också om hur språket har förlorat sin betydelse i butiken.

LEDARE
Ann Fernholm är vetenskapsskribent och har disputerat i molekylär bioteknik. I över 10 år har hon granskat vetenskapen bakom våra kostråd. I sin senaste bok – Fejkmaten – nagelfar hon den moderna livsmedelsindustrin.

START
Arrangemanget startar vid fulltecknad grupp.