Hantverk & konst


INNEHÅLL
På den här kursen kan du testa på modistyrket genom att tillverka din egen hatt!
Jag visar hur man gör hattar på traditionellt vis med material av bra kvalité. Vi jobbar i första hand med hårfilt och formar materialet på hattstockar. Jag går igenom olika sömnadstekniker och modistverktygens funktioner. Jag visar olika hattmodeller, vad skillnaden är mellan dam- och herrhatt, vem som klär i vad och vad man ska tänka på när man dekorerar en hatt.
Vi börjar på onsdagen med att forma materialet till önskad hattmodell, som sen får stå och torka till på lördagen då det är dags att montera ihop hatten eller forma flera hattar om vill.

Man ska även ha med sig en lunchlåda då det endast är fika med kaffe/te och kaka som ingår i priset.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Erika Nyhlén

MATERIAL
Material till själva hatten finns att köpa på plats men har man tyg eller band eller dyl. man vill ha till dekoration så tar man med sig det. Det finns ett lager med flor och andra dekorationer.

MEDTAG
I övrigt är det bra att ha med sig synålar, sax, måttband, krita och sprättare. Tråd som matchar det tyg man tar med sig är också bra!

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.