Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
Målet är att ge deltagarna en övergripande bild av hur det går att hitta information om gårdar och torp på landet och hus i staden under olika tidsperioder. Samt att inspirera till att komplettera sin egen forskning genom att själv söka information om byar, gårdar och torp som har anknytning till den egna släktforskningen.

FÖRKUNSKAPER
Cirkeln vänder sig till släktforskare som har deltagit i en nybörjarcirkel i släktforskning eller på motsvarande sätt har grundläggande kunskaper i släktforskning. Du ska ha vana att söka information och de vanliga söktjänsterna för släktforskning på Internet.

MATERIAL
Cirkeln kräver ingen speciell studielitteratur. Riksarkivets handledningar som finns tillgängliga på nätet kommer att användas. Deltagarna har möjlighet att köpa 13 veckors rabatterat elevabonnemang på söktjänsten Arkiv Digital och släktforskarförbundets handböcker/hjälpmedel med medlemsrabatt via Västra Mälardalens Släktforskare.

LEDARE
Lars Karlsson, cirkelledare med mångårig erfarenhet av både släktforskning och gårdsforskning.

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.