Hantverk & konst


INNEHÅLL
Konthantverk innefattar en mängd olika material, tekniker och uttryckssätt Hantverket är ofta kopplat till den mänskliga kreativa handen och förenar ofta tradition med ett nytt eller oväntat inslag.

I den här kursen kommer vi att arbeta praktiskt med hantverksmässiga tekniker i material som vi själva samlat ihop. Det kan vara alla möjliga typer av textilier, trä, plast eller något annat som du vill ta vara på. Genom att experimentera med dessa, arbetar vi fram en konceptidé inom tex bildkonst, skulptur eller textil. Därefter arbetar vi med att realisera våra verk, för att därefter placera det i önskad kontext.

Kursen är till för att skapa en tillåtande kreativitet och ska inspirera till att förstå den uttrycksfulla potentialen i materialen vi har omkring oss.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Anna Thåqvist är utbildad vid Textilhögskolan i Borås, där hon studerat modedesign på kandidat- och masternivå. I tillägg till plaggkonstruktion och klädsömnad, har hon fördjupat sig i andra textila hantverkstekniker så som formväv och tuftning. Hon har skapat textilier och plagg av okonventionella material så som hår, plast och trä. Den senare tiden har hon arbetat med illustration och performativt mode.
Instagram @kroijk


BETALNING
Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.