Hantverk & konst

Vi vill hjälpa dig att hitta din egen stil och färgspråk så att du får kläder som du trivs i och som du kan använda länge. På så sätt skapar vi en hållbar garderob och ett hållbart ekologiskt samhälle. Kursen anordnas av butiken Ronström AB som säljer kläder i naturmaterial. Vi värnar om en schyst tillverkning med bra ekologiska alternativ. Vi har kläder för alla kroppsformer från XS till XXXL och vi gillar färger, så det finns gott om både färger och klädstilar att prova.

Kursen är uppdelad på 2 tillfällen. Första gången går vi igenom färglära, andra tillfället pratar vi lite mera ingående om form.

I kursavgiften ingår ett kompendium med bra information. Där kan du också kryssa i de färger och former som passar dig bäst, du kan använda den som en liten vägvisare när du ska köpa kläder.

Irene är utbildad på Textil Högskolan i Borås och har ett gediget textilmaterial kunnande. Hon har också övat många år med att se vilka modeller och stilar som passar olika människor. Irene kommer gärna med råd om det behövs och serverar er gärna en kopp kaffe under tiden ni arbetar.

Åsa har arbetat mera än 30 år som designer, kreatör och skapare inom teatern. Hon kan allt om hur man syr om och skapar nytt. Åsa har också arbetat med att designa och sy alla sorters teaterkostymer. Hon har även tagit hand om och lagat kläderna som ändvänts i en teateruppsättning.

Anmälan: Studieförbundet Vuxenskolan 021-128085 eller i Ronströms butik.