Hantverk & konst


INNEHÅLL
En introduktion i klädsömnad. Vi bekantar oss med viktiga förberedelser som att välja plagg, material och verktyg. Därefter arbetar vi oss igenom sömnadsprocessen - tygberäkning, mönsterplacering, tillklippning, detaljsömnad och toile tillverkning som är några av dessa.

Att metodiskt arbeta sig ignom alla steg sparar material och energi, samt ger goda förutsättningar att lyckas med sitt plagg. För den som är nybörjare eller bara vill repetera och kanske få med sig någa tips och trix.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Anna Thåqvist är utbildad vid Textilhögskolan i Borås, där hon studerat modedesign på kandidat- och masternivå. I tillägg till plaggkonstruktion och klädsömnad, har hon fördjupat sig i andra textila hantverkstekniker så som formväv och tuftning. Hon har skapat textilier och plagg av okonventionella material så som hår, plast och trä. Den senare tiden har hon arbetat med illustration och performativt mode.
Instagram @kroijk

BETALNING
Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.