Musik, teater

Musik av bl.a Beethoven.

Mats Jansson föddes i Siljansnäs och kom till Norrköping som tvååring. Under gymnasietiden fick han sin pianistiska skolning av Marianne Jacobs i Stockholm och professor Robert Riefling i Oslo. Efter gymnasiet studerade han för professor Hans Leygraf vid musikhögskolorna i Hannover, Salzburg och Berlin.

Sedan vinsten i den internationella Viottitävlingen för pianister i Vercelli, Italien 1987 har han konserterat som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och pianoduon Par i Piano runt om i Europa samt USA och Japan.

Mats Jansson har en mycket bred repertoar, oavsett om det är soloverk, kammarmusik eller romanser.

Olle Persson har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Förutom diplomexamen i solosång har han även musiklärar- och sångpedagogexamen. Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren. Franz Schuberts "Die schöne Mullerin", tillsammans med gitarristen Mats Bergström, har framförts i många konserthus världen över.

Olle har även rönt stora framgångar som operasångare.

Den samtida musiken ligger honom varmt om hjärtat. I höstas turnerade Olle med P M Davies "Eight songs for a mad King", tillsammans med NEO Ensemblen.

Biljetter:
OBS! Endast 50 biljetter per konsert. Anmälan till Barbro Broman tfn 070-6785259

Entréavgifter: 140 kr för icke medlemmar i Köpings Kammarmusikförening, 80 kr för medlemmar, ungdomar t.o.m 18 år går gratis.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd vid samtliga evenemang