Hälsa & välbefinnande

Dag och tid: 16/4 kl. 9.30- ca 15 Plats: Ängsö skola och den vackra naturen omkring
Ledare: Lena Bergquist - Samtalsterapeut och coach inom området existentiell och psykisk hälsa.
Merja Jäderholm – Hjärnkollsambassadör som håller kurser/föreläsningar och retreats inom hälsa. Föreläser om HSP/Högskänslighet. Älskar naturen och dess läkande kraft.
Kostnad: 590 kr. Fika x 2 ingår, du tar med dig egen lunchsmörgås och dryck till lunchvandringen.

Du har möjlighet att delta i en kurs på natursköna Ängsö fredagen den 16 april mellan kl. 9.30 och 15. Syftet med dagen är att byta ut en vanlig vardag, mot vila och inspirerande samtal i en naturskön miljö.

Välkommen från kl 9.30! Vi startar kl. 10 med att fika tillsammans och samtalar om vad vi behöver för att hitta balans i vardagen, samtalet leds av Lena Bergquist. Efter det erbjuds en timmes egen tid; vi rekommenderar vila vid brasan, en stilla övning som du själv väljer, eller en stund med papper och penna i en skön fåtölj någonstans i huset.

Kl. 12.15 tar du med dig din matsäckssmörgås och din termos med te/kaffe för att prova på en Mind-I-Walkpromenad som leds av Merja Jäderholm. Mind-I-Walk är koncept för att stänga ute intryck, stilla sig och hämta kraft till kropp och själ. Vi tar rast för lunch i de vackra omgivningarna.

Kl 13.30 är vi tillbaka på Ängsö skola, du väljer själv om du vill gå in och värma dig eller stanna kvar en stund i naturen. Kl 14.30 samlas vi för eftermiddagsfika och samtal innan vi avslutar dagen cirka kl 15.

Vår förhoppning är att naturen tillsammans med utrymmet för reflektion och samtal ger dig en tydligare bild av vad du behöver för att känna ökad inspiration i vardagen, så att du kan må så bra som möjligt utifrån dina förutsättningar.

Varmt välkomna hälsar Lena Bergquist och Merja Jäderholm
Anmälan sker till Studieförbundet Vuxenskolan på tel 021-128085, eller via Studieförbundet Vuxenskolans websida www.sv.se/vastmanland Har du frågor, mejla lena.bergquist@sv.se

Våra regler på grund av coronapandemin
Har du - eller närstående - symtom som exempelvis snuva och/eller halsont så bokar du av din plats och deltar vid nästa tillfälle istället. 2) Vi håller avstånd till varandra på minst 1.5 m. Lokalen rymmer dubbelt så många deltagare som vi är i gruppen, så det finns utrymme att hålla avstånd. 3) Handsprit används för att minska smittrisken, den finns tillgänglig i lokalen och vid vår lunchvandring.