Hälsa & välbefinnande

Denna verksamhet rapporterar vi inte som folkbildande verksamhet och erhåller inte stats, kommun eller regionbidrag eftersom det är en träningsform.

Nirvana djupandning

Man räknar med att så många som upp till 80 procent av alla andas fel idag. Med fel menas att man andas med för grunda och snabba andetag. Det leder till att vi inte syresätter oss tillräckligt. Det i sin tur gör att vi blir trötta, ofokuserade, stressade, får sämre immunförsvar, värk mm. Nirvana djupandning är en träningsform som är framtagen just för att stärka och förbättra andningen. Med djupandning som fokus och med rörelser från yoga och pilates, som är välgörande för både kropp & själ. Enligt oss som tränar regelbundet ger den långsiktiga, positiva effekter:
* Starkare lungor och bättre lungkapacitet, vilket ger dig en bättre fysisk och psykisk hälsa
* Minskar stress och ångestproblematik
* Starkare och smidigare kropp
* Bättre immunförsvar
* Bättre fokus
Du får lära dig hur förbättrad andning kan påverka din hälsa positivt. Du får också lära dig andningstekniken som används under passen, PBL (Pursed Lip Breathing).
Rörelserna i Nirvana djupandning är lugna och i ett mjukt flöde, men tack vare andningstekniken blir du både svettig och får upp pulsen.
Du behöver inte ha tränat vare sig yoga eller pilates innan för att kunna delta.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Ulrika Gabriel

MEDTAG
Kom gärna i sköna kläder som tillåter rörelse. Ta gärna med din yogamatta om du har en.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp