Mat & dryck


INNEHÅLL
Vill du bli bättre på att prata franska och tycker om att laga mat? Vi lagar enkla maträtter från Frankrike, lär oss enklare fraser, ord och uttryck som har med mat att göra: hur man beställer på en restaurang och enklare konversation vid matbordet. Vad olika ingredienser och köksgeråd heter.

Vi gör en matresa. Vid varje tillfälle lagar vi en rätt från olika delar i Frankrike, t ex Crêpe från Bretagne och Raclette från Savoie.

Som deltagare kommer du få uppleva glädjefyllda kvällar, där du går hem med en mätt mage och nya kunskaper i franska, matlagning och smakupplevelser.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Marc Gatte Aschi är från Paris med rötter i Normandie och Tunisien. Marc driver sin hemmakrog Chez Nous i Västerås där det bjuds på rätter från Nordafrika och Frankrike. Han arbetar även som lärare i franska.

Lina Gatte Aschi arbetar med hälsa och massage och driver tillsammans med Marc Chez Nous. Hon brinner för intressanta möten mellan människor, folkbildning och kultur.

MATERIAL
Råvaror till matlagning för 5 tillfällen tillkommer till kurspriset.


MEDTAG
Ta med papper, penna och förkläde.

START
Startar vid angivet datum.

VÄLKOMNA!