Hantverk & konst


INNEHÅLL
Re-design används som en kreativ designmetod men är också ett sätt att ta tillvara på personliga och miljömässiga resurser. Vi kommer att orientera oss inom re-design för att få förståelse för de tekniker och metoder som används inom området. Detta för att reflektera, inspireras och skapa våra egna idéer.

Vi utvecklar vår förmåga att se designmöjligheter i de befintliga plagg som vi redan äger. Vi övar våra sömnadstekniska kunskaper samt andra tekniker för att förändra och rädda material.

Förändringarna kan vara små som tex justera passform och längder eller omfattande som att bli ett helt nytt plagg. Ingenting är bortom räddning, textilier kan transformeras i flera omgångar och existera i många former innan det är dags att kassera dem. Samla därför ihop plagg och textilier som av någon anledning inte används, även det som är trasigt. Vi kommer skapa anpassade och unika tillskott till garderoben.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Anna Thåqvist är utbildad vid Textilhögskolan i Borås, där hon studerat modedesign på kandidat- och masternivå. I tillägg till plaggkonstruktion och klädsömnad, har hon fördjupat sig i andra textila hantverkstekniker så som formväv och tuftning. Hon har skapat textilier och plagg av okonventionella material så som hår, plast och trä. Den senare tiden har hon arbetat med illustration och performativt mode. Instagram @kroijk

BETALNING
Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

START
Kursen är den 5-6/3 och startar vid fulltecknad grupp.

Bra att veta:
* Denna kurs hålls online via programmet ZOOM
* Länken skickas till dig dagen innan kursen startar.
* Ladda ner och installera programmet Zoom innan kursen. Du hittar programmet för nedladdning på www.zoom.us