Hälsa & välbefinnande

Samtalsgruppsledarutbildning Samtalsgrupp Senior på finska – nationell utbildning.

Den nationella samtalsgruppsledarutbildningen på finska kommer också att erbjudas digitalt, men kommer då att omfatta 3 tillfällen, med start den 3/9, tid kl 13.15 – 15.
För att delta i Samtalsgrupp Seniors samtalsgruppsledarutbildning på finska bör man se konferensen, minst de delar som handlar om Samtalsgrupp Senior på finska, i förväg.
De som vill bli samtalsgruppsledare ska kunna svenska och finska och själva vara Seniorer, med en bakgrund inom vård, hälsa och omsorg eller liknande yrken.

Samtalsgrupp Senior på finska ska ge deltagarna en upplevelse av mer inspiration i vardagen och ett gott socialt sammanhang.
Du som anmäler dig till den här utbildningen till samtalsgruppsledare ska ha haft kontakt med Leenaeklund@bredband.net, lena.bergquist@sv.se.
Alla Samtalsgruppsledare bör ha en bakgrund från vård/hälsa/omsorg/gruppsamtal - eller liknande - och kunna svenska och finska bra. Samtalsgrupp Senior på finska utgår från en tydlig metod med 5 träffar där ett nytt livstema tas upp vid varje tillfälle. Vi utgår från Samtalskort när livet utmanar – Livsmod, Livsglädje, Livsmening. Både samtalskort och metodhandleding är översatta till finska.
Arbetet med samtalsgrupp Senior på finska sker inom Arvsfondsprojektet ”Tillsammans för psykisk hälsa Senior - på finska”.
Kontaktpersoner: Leenaeklund@bredband.net, lena.bergquist@sv.se