Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
Det här är en studiecirkel för dig som vill vidga dina kunskaper om släktforskning. Cirkeln riktar sig till dig som har gått en nybörjarcirkel eller på annat sätt har grundläggande kunskaper om släktforskning. Vi fördjupar tillsammans kunskaperna om hur man tolkar kyrkans arkiv och tittar på fler nyttiga källor som bouppteckningar, kartor, soldatregister, generalmönsterrullor, mantalslängder, barnhems- och fångvårdslängder, emigrantregister och passagerarlistor mm. Deltagarna själva styr vilka områden som studeras under cirkeln och exemplen hämtas företrädesvis från deltagarnas egen forskning.


FÖRKUNSKAPER
Grundläggande datorvana, bland annat kunskap om hur du söker information på nätet

LEDARE
Lars-Erik Käll

STUDIEMATERIAL
Individuellt och inhandlas av cirkeldeltagaren själv, rabatt erhålls via föreningen

TEKNIK
Egen dator. En stor extra skärm är en fördel.

PLATS
Vi planerar att kombinera fysiska möten på Studieförbundet Vuxenskolans lokal på Trädgårdsgatan 14 i Köping med distansmöten med Zoom. Vid distansmötena sitter Du vid din egen dator på den plats du väljer själv.

BETALNING
Betalning sker via klarna!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.

FÖRBEREDELSER
För att allt tekniskt ska vara igång och fungera till första gemensamma distansmötet kontaktar cirkelledarna varje deltagare före cirkelstarten för att säkerställa att programmet Zoom är installerat och fungerar.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.