Historia & Konsthistoria

INNEHÅLL
Cirkeln riktar sig till dig som vill lära dig grunderna för att komma igång med släktforskning. Cirkeln genomförs på distans via programmet Skype. Du behöver ha en egen dator och grundläggande datorvana, bland annat kunskap om hur du söker information på nätet. Innan kursstart säkerställer cirkelledaren att programmet Skype är installerat och fungerar samt att deltagaren har fått ett konto på Arkiv Digital som ska aktiveras.

FÖRBEREDELSER
Cirkelledaren kontaktar respektive deltagare, före cirkelstarten, för att säkerställa att programmet SKYPE är installerat och fungerar och att deltagaren har ett konto på Arkiv Digital där elevabonnemanget ska aktiveras vid cirkelstarten.

FÖRKUNSKAPER
Viss datorvana krävs, bland annat kunskap om hur du söker information på internet.

LEDARE
Bengt Svensson, kunnig cirkelledare med mångårig vana att lära ut släktforskning.

TEKNIK
Du behöver ha en egen dator med Windows 10 och kunskap om hur du söker information på nätet.
Det går bra att deltaga på distansmötet via SKYPE på en surfplatta men det är en fördel att använda en större skärm för läsbarheten i Arkiv Digital mm. En bra lösning är en stationär PC med stor skärm alternativt en bärbar PC med en stor extra skärm.

PLATS
Du sitter vid din dator på den plats du väljer själv.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.