Historia & Konsthistoria


INNEHÅLL
Den här studiecirkel är ett komplement till cirkeln ”Släktforskning för nybörjare” men kan även passa alla som vill lära mer om MinSläkt. Cirkeln handlar om att dokumentera sin släktforskning med hjälp av släktforskningsprogrammet ”Min släkt”.
Cirkeln startar med en repetition av kyrkbokföringens upplägg med identifiering av de händelser och den information vi behöver spara på ett organiserat sätt för att kunna analysera och presentera släkters historia. Cirkeln genomförs på distans via programmet Zoom. Deltagare som inte använt programmet Zoom tidigare kan få hjälp via telefon av cirkelledaren att installera det och ansluta till ett distansmöte

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha grundläggande kunskaper inom släktforskning.

LEDARE
Lars-Erik Käll, larserik.kall@gmail.com, 070 466 86 03

MATERIAL
Släktforskningsprogrammet ”Min släkt” från Dannberg Data som är ett bra nybörjarprogram för att dokumentera och hålla ordning i sin släktforskning. Det finns i en gratis demonstrationsversion som räcker för cirkeln. Ladda gärna hem programmet och knappa runt i menyerna innan cirkeln.

PLATS
Första träffen sker i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Trädgårdsgatan 14 i Köping. De övriga tre cirkelträffar genomförs på distans via programmet Zoom. Deltagare som inte använt programmet Zoom tidigare kan få hjälp att komma igång med Zoom vid första mötet i Köping.

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp.

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.