Hantverk & konst

KAK Slöjd- och Hantverksförening bjuder in till fyra temakvällar , utmärkta för dig som vill lära dig nya tekniker eller komma igång på nytt. Kaffe och te finns till självkostnadspris, var och en tar med eget fikabröd. För frågor ring Evi, 070-283 0955

24 januari kl. 18.00-21.00 - slyngning, gör en snodd med slynggaffel
Evi visar hur man med slynggaffelns hjälp kan fixa egna skosnören eller en snodd till projektpåsen eller dylikt. Slynggaffel finns att låna, ta med garn i bomull eller ull att slynga av.

21 februari kl. 18.00-21.00 - krokning, en blandning av stickning och virkning
Tekniken är även känd som tunisisk virkning och har drag av både "vanlig" virkning och stickning. Ta gärna med en kroknål om du har, annars fungerar en vanlig virknål bra. Ta också med dig ett garn som passar i grovlek med din nål!

21 mars kl. 18.00-21.00 - broderi, Sashiko
Prova på den klassiska japanska lagningstekniken Sashiko. Ta med en bit stadigt tyg av denimtyp och några andra bitar av tunnare tyg. Vill du bara testa tekniken gör vi enkla bokmärken. Har du ett par trasiga jeans i garderoben? Ta med dem och passa på att laga dem på detta demonstrativa sätt!

11 april kl. 18.00-21.00 - Påskslöjd
Vad det blir? En överraskning inför stundande påskhelg... Material kommer att finnas på plats, det är bara att dyka upp och slöjda loss.