Hantverk & konst


Återanvänd fina tyger och skapa vårens vackraste kläder

På kursen hjälper vi dig att förändra ditt plagg så att det blir som du vill ha det. Det kan handla om att korta eller sy in ett plagg som blivit för stort, laga något som gått sönder eller helt enkelt bara använda ett fint tyg och sy något hel nytt.

Kursen anordnas av butiken Ronström AB – Vi vill skapa ett hållbart mode där man lär sig att ta hand om sina kläder så att man har långvarig glädje av dem. Har du ett plagg av fint material är det värt att sy om eller laga det, så att du kan använda det.

Irene är utbildad på Textil Högskolan i Borås och har ett gediget textilmaterial kunnande. Hon har också övat många år med att se vilka modeller och stilar som passar olika människor. Irene kommer gärna med råd om det behövs och serverar er gärna en kopp kaffe under tiden ni arbetar.

Åsa har arbetat mera än 30 år som designer, kreatör och skapare inom teatern. Hon kan allt om hur man syr om och skapar nytt. Åsa har också arbetat med att designa och sy alla sorters teaterkostymer. Hon har även tagit hand om och lagat kläderna som ändvänts i en teateruppsättning.

I lokalen finns symaskiner, och sytillbehör. Du tar med dig ditt/dina plagg och lämplig tråd i rätt färg. Om du inte har något som behöver lagas, så får du öva på att sy i knappar på bästa sätt och att laga i olika material, samt lära dig att sy dolda sömmar om du skulle vilja lägga upp något. Är det något annat du vill ha hjälp med, så ordnar vi det.

Anmälan: Studieförbundet Vuxenskolan 021-128085 eller i Ronströms butik.