Hälsa & välbefinnande


Varmt välkommen till en förmiddag med lugn yinyoga varvat med samtal om livets möjligheter. Vi mjukar upp kropp och sinne genom återhämtande yogapositioner och samtalar utifrån samtalskorten om existentiell hälsa: Frön till livsmod och livsglädje.


Yinyoga är en återhämtande yogaform där vi släpper taget och slappnar av i mjuka positioner. Medan yang står för värme, fart och styrka så står yin för motsatsen: svalka, avslappning och mjukhet. Vi låter musklerna slappna av och fokuserar på kroppens skelett, bindväv, ligament och organ. Yinyoga passa alla människor och alla kroppar och är särskilt effektiv om du känner dig stel/orörlig.

Existentiell hälsa innebär att du har ett förhållningssätt till livet som gör att du - utifrån dina förutsättningar - tar hand om de möjligheter som finns här och nu. Vi samtalar om två av åtta existentiella teman som stärker hälsan - Meningsfullhet och Hoppfullhet. Vi gör det för att få tillgång till den energi som finns i upplevelsen av motivation och känslan av livsmod.

Tillsammans med Anna Breed (beteendevetare, yogalärare) och Lena Bergquist (teolog, samtalsterapeut och coach) får du genom denna workshop ny energi att ta dig an livet.

Yogamattor, bolster och filtar finns på plats. Vi bjuder på te och frukt. Önskar du något mer till teet, ta gärna med det. Vi blir en liten grupp på max 10 personer, sista anmälningsdag den 17/1-19.

Pris: 375 kr
Datum: lördag 26 januari, 2019
Tid: 09:00 - 12:00
Adress: Hylsvägen 4, Västerås

Anmälan görs till Studieförbundet Vuxenskolan, 021-128085 eller via www.sv.se/vastmanland. Frågor: annabreed.yoga@gmail.com