Lättläst version saknas
Tillbaka

Guldkornshäfte om existentiella frågor för lösningsfokuserade samtal

Nytt material om existentiell hälsa –erbjudandet gäller under 2023

Guldkornshäfte om existentiella frågor för lösningsfokuserade samtal

 

Guldkornshäftet omfattar 8 existentiella livsaspekter som påverkar våra liv och hur vi mår, dessa livsaspekter finns även med i SV:s övriga arbetsmaterial där syftet är att stärka existentiell hälsa.

I Guldkornshäftet finns beskrivningar av de 8 livsaspekterna samt tanke, -känsla och handlingsfrågor utifrån ett lösningsfokuserat förhållningsätt. Det finns även frågor om vad man önskar inom varje livsaspekt, vilka resurser man har och vilken hjälp man behöver för att närma sig det man önskar och hoppas på. Mellan varje livsaspekt finns linjerade blad att skriva på.  

Guldkornshäftet kan användas av alla som vill hitta sin väg i livet, det kan användas i enskilda samtal och i gruppsamtal. Det kan tryckas upp i större upplagor för till exempel skolklasser eller andra större grupper där målet är att stärka förmågan att ta vara på livet på bästa sätt.

Guldkornshäftet är gjort av Sussan Öster, folkhälsovetare, certifierad coach i lösningsfokuserat förhållningssätt och Lena Bergquist, metod och verksamhetsutvecklare inom området existentiell och psykisk hälsa. Rättigheten att trycka upp Guldkornshäftet för till exempel en avdelning, skola eller en förening kan köpas av Studieförbundet Vuxenskolan, kundcenter 021-128085 (mån-tors). Kostnaden för ett original är 450 kr. Du kan sedan själv trycka upp det antal Guldkornshäften som behövs i din organisation. Du kan även beställa ett utskrivet guldkornshäfte, kostnad 100 kr.  Guldkornshäftet finns i kompendieform eller som häfte.

 

 

Har du frågor om materialet, eller önskar du introduktion i existentiell hälsa och/eller lösningsfokuserat förhållningsätt? Mejla gärna Lena Bergquist  lena.bergquist@sv.se