Tillbaka

Jill Taube

Tis 13/3, kl 17.30-19.30, Stadsbiblioteket, Biskopsgatan 2
”Fysisk aktivitet för själ och kropp- rörelse för psykiskt välbefinnande!” med Jill Taube 
(Arr: Balans Västerås)

Fysisk aktivitet ger oss bättre psykisk hälsa!  Den "dansande doktorn" och psykiatrikern Jill Taube blandar forskning och vetenskaplig evidens med berättelser om patienter hon mött, med kunskap om metoder som är granskade och kan användas i hälso- och sjukvården och sist men inte minst låter hon oss göra! Var beredd på lekfull och kravlös dansgympa och att få uppleva där och då den omedelbara effekten av ett endaste  danspass!

Kan fysisk aktivitet verkligen vara behandling vid depression och ångest?
Varför ökar risken för diabetes vid depression?
Kan dans förebygga panikångest?
Du får svar på de här frågorna och möjlighet att ställa egna.

DansSteget startades och drivs av psykiatrikern Jill Taube, som också kallas den dansande doktorn. Jill Taube ledsnade på att bara prata om fysisk aktivitet och att alltid starta i det sjuka i mötet med patienter. Genom att lyfta fram kunskap, styrkor och friska sidor hos oss så mår vi alltid bättre och symptom kan klinga av och välbefinnandet ökar.

DansSteget bidrar till detta genom att kombinera kunskap i form av föreläsning och samtal om psykisk hälsa med att dansa kravlöst och glädjefyllt.

Jill Taube är kunnig på området och skrev 2011 boken SJÄL OCH KROPP-RÖRELSE FÖR PSYKISKT VÄLBEFINNANDE om hur fysisk aktivitet påverkar vårt psykiska mående och både kan förebygga och hålla oss psykiskt friska. Den är slutsåld på förlaget men kan beställas direkt av författaren.

Hon har och har haft en lång rad uppdrag, i landsting, på Socialstyrelsen mm med syfte att öka användandet av fysisk aktivitet som en behandlingsmetod i vården i allmänhet och i psykiatrin i synnerhet.

 

Sagt om Jill Taube:

"Tusen tack för att du och DansSteget finns. 4 av ”mina” 6 tjejer dök upp. De var jättestolta efteråt." (Personal från psykiatrin som deltar tillsammans med patienter i en öppen grupp)

"Jag hatar att dansa, men när Jill Taube drar igång så dansar jag!" (Tjänsteperson från socialdepartementet på en stor kongress, där jag höll i pausdansen) 

Mer info: www.jilltaube.se