Tillbaka

Skapar team i studiecirkel

Veckans cirkelledare: Marianne Blixt leder studiecirklar för hundägare och deras hundar på sin fritid. Hon är också anställd av SV Jönköpings län med arbetsplats i Värnamo.

- Oavsett vilket ämne man har cirkel i eller vilka personer man möter i studiecirkeln är det mycket som är gemensamt.

- Som att till exempel skapa ett team så att deltagarna känner sig trygga, säger Marianne Blixt. 

Viltspår, personlig utveckling med hund, valpkurs, självförtroende – det finns en rad områden där hundägare vill utveckla både sig själva och hunden samt samspelet mellan dem.

- ”Självförtroende” är en studiecirkel som syftar till att man ska våga gå ut med sin hund bland folk, för att ta ett exempel. Den är populär, liksom valpkursen och viltspår.

Marianne är utbildad hundinstruktör sedan 30 år tillbaka och lika länge har hon haft cirklar. Då har det varit cirklar i olika ämnen, inte bara med anknytning till hundar. Nu har hon utbildat tre nya hundcoacher som också är cirkelledare och har kurser i SVs regi.

- För tre år sedan startade jag företaget Hundtrixet. Alla cirklar vi har går genom SV. 

- Jag eller någon av hundcoacherna kan utbilda nya hundcoacher om det finns behov av det någonstans i SV i Sverige, säger Marianne.

Marianne är anställd som verksamhetsutvecklare på SV Jönköpings län. Hon arbetar 75 procent på SV och är på väg att starta cirklar i ”Försök inte lura mig”.  Det är cirklar för äldre.

- Vi har haft inspirationsdagar för de fyra kommunerna i området där jag finns placerad och ska ha en säkerhetsdag den 26 april då polis, Swedbank och Securitas ska medverka.

Studiecirklar upptar större delen av Mariannes vakna tid. Någon fritid i meningen att bara ligga på soffan blir det inte mycket av. Efter jobbet väntar studiecirklar för hundar och hundägare hemma på gården drygt en mil utanför Värnamo.

---

Text: Mats Nilsson. Foto: Anette Wiik