Impuls är Studieförbundet Vuxenskolans tidning som kommer ut med fyra nummer per år.

Utvalda artiklar från nummer 1, 2021 . Hela tidningen går att läsa längre ner på sidan.

Tillsammans för demokratin

I Sverige är vi mitt uppe i ett firande av att vår demokrati fyller 100 år. Det är ungefär lika länge sedan som den första ”SV-studiecirkeln” Fria tankars hem startade. För oss i SV är arbetet med människors möjlighet att utvecklas tillsammans med andra i sant demokratiska former en bärande tanke med att vi överhuvudtaget finns till. Vi har skrivit under demokratideklarationen kopplat till jubileet, för vår uppgift är både att försvara och utveckla demokratin.

Läs hela ledaren här!

Demokratin 100 år

Rösträttsförespråkarna vann. Kvinnor, män – ja, alla dåtidens demokratikämpar lade grunden för framtidens demokrati. I år firar hon 100 år. Ett sekel av rösträtt för kvinnor och män. Men hur mår hon egentligen idag? 

Läs mer här

Snabbare uppkoppling är nu nödvändig

Precis som många företag, föreningar och organisationer har studieförbunden under 2020 flyttat ut i cyberrymden. Med den ökade användningen av digitala möten har vi tvingats brottas med nya problem – inte minst uppkopplingshastigheten. Hur går det med bredbandsutbyggnaden i Sverige?

Läs mer här

Slå vakt om demokratins spelregler

Nu har 2020 äntligen passerat. Året då mänskligheten genomled ytterligare ett paradigmskifte. De beteende- och samhällsförändringar, på global nivå, som har tvingats fram detta år saknar motstycke i modern tid. Framöver kommer dessa förändringar bli mindre märkbara, men det skulle inte förvåna mig om vi kommer se dem under resten av våra liv. Kommer vi ha handsprit överallt, eller kommer vi bara reagera på när någon inte har det hemma, precis som våra normer i övriga samhället?

Hela artikeln hittar du här

Impuls 1 2021

Impuls 1 2021 som pdf hittar du här.