Impuls är Studieförbundet Vuxenskolans tidning som kommer ut med fyra nummer per år.

Utvalda artiklar från nummer 3, 2021.
Hela tidningen finns att läsa längre ner på sidan.

Konst som folkbildning

SV:s Sokratespriset delas ut till en person som utfört en insats för folkupplysningen i människovärdets tjänst. Årets pristagare är Lars Lerin. Möt honom i det här numret av Impuls. Läs också Karin Perers artikel om konst som folkbildning och ta del av Bygdegårdarnas Riksförbunds projekt om satir, demokrati och yttrandefrihet.

Läs texterna här

Stina Oscarson: ”Det kan alltid finnas ett svar till”

Klassresan börjar med en bra lärare, brukar det heta. För dramatikern och mottagaren av Studieförbundet Vuxenskolans folkbildningspris 2021, Stina Oscarson, var det tvärt om. Bildningsresan började med lärarstrejken 1989. ”Jag flydde mobbarna in i skolbiblioteket, tog första bästa bok och gömde mig bakom den”.

Läs intervjun med Stina

Strategiarbetet ska ge svar på frågor om SV:s utveckling

För vem ska studieförbunden finnas till? Det är en av de brännande frågorna i SV:s strategiarbete inför förbundsstämman i maj 2023. Impuls låter åtta engagerade samhällsröster svara på den frågan i det här numret. Vad tycker du? Vilket ser du som studieförbundens stora uppdrag i framtiden? Läs mer om strategiarbetet och delta gärna i dialogen, du också.

Läs mer om strategiarbetet

Ulrika Heie: Välkommen till andra halvlek

Det var en tuff första halvlek det här året. Nu ser jag fram emot andra halvlek 2021 där coronapandemin minskar sitt grepp och där vi kan återstarta och nystarta viktig verksamhet.

Läs hela ledaren här

Camilla Wagner: Demokrati tar tid att bygga, men kan raseras snabbt

Man hör ofta sägas att 1921 var året då kvinnor fick rösträtt i Sverige. Fick är inte rätt ord. 1921 kunde kvinnor för första gången gå till valurnorna som ett resultat av en lång, lång kamp.

Läs krönikan

Läs senaste numret

Impuls 2 2021

Impuls 2 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 1 2021

Impuls 1 2021 som pdf hittar du här.