Lättläst version saknas

Impuls är Studieförbundet Vuxenskolans tidning som kommer ut med fyra nummer per år.

Utvalda artiklar från nummer 4, 2021.
Hela tidningen finns att läsa längre ner på sidan.

Då gör demokratin comeback

I ett 80-tal länder har demokratin urholkats under pandemin. Birgitta Ohlsson har skrivit ett av kapitlen i antologin ”Va?! Är demokratin hotad?” och Impuls har frågat henne hur vi ska dra gränser under så speciella omständigheter. Läs också om hoten mot demokratin i Sverige och hur SV arbetar för att stärka demokratin.

Läs hela intervjun

Stark ställning för boken och fina litteraturpriser

Bokens ställning har fortsatt att vara stark i Sverige under pandemin. Och ljudboken är den stora vinnaren. För SV och folkbildningen är litteraturen viktig. I det här numret av Impuls kan du läsa en intervju med Patrik Lundberg, en av mottagarna av SV:s författarpris 2021, och en intervju med Johan Werkmäster, mottagare av SV:s lättlästpris 2021.

Läs samtliga intervjuer här

A-traktor har blivit på modet igen

A-traktorer har ökat i popularitet bland ungdomar. En anledning är att reglerna för vilka bilar som kan byggas om har blivit enklare. För föreningen Vi Unga motorburna i Hörnefors utanför Umeå är A-traktorer ett sätt att umgås, meka och lära av varandra.

Läs mer

Förbundschef Johan Fyrberg: Anta både möjligheter och utmaningar

Det är en spännande tid vi går tillmötes. Men också en utmanande. Låt oss fortsatt och tillsammans anta både möjligheter och utmaningar!

Läs ledaren här

Sineva Ribeiro, Vårdförbundet: Hårda prövningar och livsviktigt lärande

Vi är på många sätt bättre rustade inför nästa pandemi, eftersom vi har tvingats till nytt lärande varje dag. Men har beslutsfattare och politiker tagit lärdom av coronakrisen?

Läs krönikan

Läs senaste numret

Impuls 3 2021

Impuls 3 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 2 2021

Impuls 2 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 1 2021

Impuls 1 2021 som pdf hittar du här.