Lättläst version saknas

Impuls är Studieförbundet Vuxenskolans tidning som kommer ut med fyra nummer per år.

Utvalda artiklar från nummer 3, 2022.
Hela tidningen finns att läsa längre ner på sidan.

Reportage Emma Rossvik

Vi träffade Emma Rossvik och fick höra om hennes mångåriga engagemang och resa inom Studieförbundet Vuxenskolan och projektet Lita på Sverige. 

Läs hela reportaget här

Bildningsresan - Delsbo

I Delsbo är Studieförbundet Vuxenskolan på många sätt den samlande punkten för bygden. Oavsett om du vill starta en cirkel i att sy folkdräkter eller starta ett rockband är det hit du ska gå. Även om studieförbundet Bilda har en del verksamhet dominerar ändå SV som både har ett eget kontor och en anställd person. Men mest handlar det om eldsjälar och en kärlek till bygden. En av dessa eldsjälar är Daniel, eller Danne som han föredrar att kallas.

Läs mer

Promenera med en app som sällskap

Vi har listat tips på appar som du kan använda dig av när du är ute och promenerar. Appar som tar dig ut i storstadsmiljöer, naturen eller i lokala områden. Alla är gratis och vi har listat de bästa.

 

Läs mer om apparna

Cirkelledarintervjun

"Mina torsdagar är heliga"

När Ann-Lois Gustafsson gick en kurs i silversmide i Studieförbundet Vuxenskolans regi fanns det inte på kartan att hon själv skulle bli cirkelledare inom en inte alltför avlägsen framtid. Men så blev det då den silversmed som höll i kursen avled. Alla kursdeltagarna ville ju fortsätta tillsammans, men då måste någon stå som ansvarig för cirkeln. Det fick bli Ann-Lois.

Till intervjun

Läs senaste numret

Impuls 2 2022

Impuls 2, 2022 hittar du som PDF här.

Impuls 1 2022

Impuls 1 2022 som pdf hittar du här.

Impuls 4 2021

Impuls 4 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 3 2021

Impuls 3 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 2 2021

Impuls 2 2021 som pdf hittar du här.

Impuls 1 2021

Impuls 1 2021 som pdf hittar du här.