Tillbaka

Almedalen 2022

SV i Almedalen 2022

Nu är Almedalsveckan i gång och vi är på plats för att prata om metoden Mitt val och förbundschef Johan Fyrberg befinner sig på plats för att delta i seminarier och prata om folkbildningens verksamhet i framtiden, studieförbundens roll i välfärdssamhället och internmomsfrågan för ideella aktörer.

- Den verksamhet som vi på Studieförbundet Vuxenskolan möjliggör, för att skapa delaktighet och tillit till varandra och i samhället, har en så viktig roll, att vi måste säkra förutsättningarna för och berätta om den för fler. Almedalen är en av många viktiga mötesplatser där vi kan berätta för politiker och beslutsfattare om vårt arbete, inte minst Mitt val, säger förbundschef Johan Fyrberg som kommer att vara i Almedalen.

Tillsammans med ambassadörer från Riksförbundet FUB pratar vi om Mitt val med partiledare, ministrar och riksdagsledamöter utifrån demokratispelen Vem bestämmer och Gissa partiet. Målet är att öka kännedomen om vår val-insats för och med personer med intellektuell funktionsnedsättning för att skapa ett större tryck på våra politiker att bli mer ”lättlästa”.

86D97044-FA6D-474F-A719-76E0F0ACE3BA.jpeg

Anna Juhlin och Vendla Buskas (på bild) är våra FUB-ambassadörer.
De frågar politikerna om de vill prova våra spel om politik. Anna reflekterar när första dagen är slut: ”Men varför är det mest män?”

Vill du träffa oss?

Du hittar oss i vimlet och ta gärna kontakt med oss om du vill träffa oss.
Johan Fyrberg deltar i följande seminarier som även går att se digitalt.

 • Måndag 4/7 kl. 8:00 – 8:40
  Folkbildarfrukost med civilministern – idéburen välfärd
  Se digitalt via YouTube
 • Måndag 4/7 kl. 14:00 – 14:45
  Folkbildningsrådet: panelsamtal om folkbildningens framtid.
  Plats: Högskolan i Visby
 • Tisdag 5/7 kl. 15:00 – 15:40
  Internmomsen – krokben på civilsamhället
  Se digitalt via YouTube