Tillbaka

Ekonom till SV förbundskansli

 


Sök jobbet här


 

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur! Vill du också vara med att bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Välkommen till SV!

I centrala Örebro ligger SVs Ekonomi och redovisningsenhet med ansvar för ekonomi, redovisning och rapportering till förbundets olika avdelningar runt om i landet. Här erbjuds du en spännande tjänst där du blir en viktig del i en kundnära serviceorganisation! Är du erfaren inom redovisningsområdet och har en god verksamhetsförståelse? Då kan du vara rätt person för den här rollen!

Om tjänsten

På enheten i Örebro arbetar 10 personer med att stödja avdelningarna med hantering av ekonomi. I rollen som ekonom arbetar du självständigt och med eget ansvar för ett antal avdelningar inom Studieförbundet Vuxenskolans organisation. Du är respektive avdelnings resurs inom ekonomiområdet och jobbar konsultativt.

Du kommer till en bred ekonomroll där du tar ett helhetsansvar för dina ansvarsområden. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

- Viss löpande bokföring och månadsavstämningar
- Bokslutsarbete
- Årsredovisning
- Moms- och arbetsgivardeklarationer
- Budgetarbete

Arbetet i en organisation som SV innebär även redovisning av externa projektbidrag och utveckling av rutiner för hantering av dessa.

Du arbetar nära avdelningschefer och verksamhetsutvecklare och lär känna respektive avdelnings verksamhet. Utifrån det agerar du rådgivande i ekonomirelaterade frågor. Du jobbar också med att aktivt analysera framtagna ekonomiska rapporter för att på bästa sätt supportera avdelningarna i deras arbete framåt.

Som en viktig del i verksamheten är du givetvis verksam i andra samarbeten och projekt kopplat till hela förbundskansliets uppdrag.

Vem är du?

Vi tror att du har utbildning i ekonomi från universitet eller högskola. Sannolikt har du flerårig erfarenhet av att självständigt arbeta med liknande arbetsuppgifter med god kännedom om regelverk inom redovisning och relevant skattelagstiftning. Vi tror också att du har IT-vana och kan hantera flera system och miljöer samtidigt. Vi ser att erfarenhet av att arbeta i Hogia Affärssystem är meriterande.

Vi vill också att du:

• Är mål- och resultatinriktad med god analytisk förmåga
• Är engagerad, drivande och idérik
• Är van att driva dina uppdrag självständigt
• Har beslutsförmåga

Rollen förutsätter att du är en person som har lätt för att kommunicera och samarbeta. Du är genuint nyfiken på verksamheter och deras olika förutsättningar och fokus.

Du vill lära dig nya saker och tar aktivt ansvar för din egen utveckling. Vi vill att du är van att arbeta digitalt och utnyttja kapaciteten i de systemstöd som finns tillgängliga. Du kommer att utgöra en viktig del i utvecklingsarbetet genom arbetet med ständiga förbättringar som effektiviserar verksamheten.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten.

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

Du söker tjänsten genom att bifoga CV och personligt brev via vårt ansökningsformulär. Sista ansökningsdatum är 30 juni 2021. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rebecca på redovisningscentralen, tel 08-58768627. Facklig representant Unionen: Anna-Karin Cederstrand Karlsson,
tel 0492-56 48 10