Tillbaka

SV förbundskansli söker en Systemspecialist!

- med särskilt ansvar för systemintegrationer och SV:s molnresa

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur! Vill du också vara med att bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Välkommen till SV!

Om rollen

Den här rollen är en ny befattning som kommer att ha ett helhetsansvar i att leda SV:s resa mot högre grad av molnbaserade IT-system. Som systemspecialist jobbar du med utvecklingsprojekt och konfigurering av nya och befintliga system. Det innebär att självständigt leda och stödja verksamheten hela vägen från kravarbete, förändringsledning till implementation av nya system likväl som att arbeta med effektivisering och automatisering av processer i befintliga system. Din roll innefattar även ansvar för uppdaterad dokumentation av rutiner och arbetssätt för system och lösningar.

Systemspecialisten ingår i ett team om fem kompetenta medarbetare som tillsammans ansvarar för den totala IT-tekniska infrastrukturen, allt från drift till datakommunikation och arbetsplatser.  Här ingår också ansvaret för systemsamordning, telefoni, webbplattform, IT-inköp och IT-säkerhet.

Arbetsuppgifterna innebär sådant som:

 • Ansvara för systemintegrationer och systemarkitektoniska principer
 • Driva automatiseringen av administrativa arbetsprocesser
 • Arbetsleda supportfunktionen
 • Säkerställa en verksamhetsorienterad omvärldsbevakning
 • Beställaransvar inom närliggande områden, såsom MS 365, BI och Big Data

Din profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • Erfarenhet från både kund- och leverantörssidan är meriterande
 • Erfarenhet av/beställarkompetens inom områdena Big Data, RPA, Business Intelligenceoch Microsoft 365/Collaboration är meriterande 
 • Du har förmodligen arbetat med kravställning i systemutvecklings-/systemintegrationsprojekt/systemupphandling
 • Erfarenhet inom systemområden närliggande utbildningsverksamheter
 • Erfarenhet av olika tillämpningar inom publika molnplattformar som Azure, AWS
 • God kännedom om ITIL eller annat vedertaget ITSM-ramverk
 • Erfarenhet av att leda mindre team och projektleda IT-aktiviteter

Det är också viktigt att kunna, eller ha förståelse för programmering, powershell och flödeshantering. Rollen förutsätter också att du är van att arbeta mål- och processorienterat med övergripande processer, och kan sätta verksamhet och projekt i helhetsperspektiv. 

Systemområden relaterade till utbildningsverksamhet är meriterande. 

Vi erbjuder dig:

Vi erbjuder friskvårdsbidrag samt friskvårdstimme, målstyrd arbetstid, kompetensutveckling och ett gott arbetsklimat och en god organisationskultur.  Anställningen är en tillsvidareanställning förenad med målstyrd arbetstid på 100 %. Provanställning om sex månader tillämpas. Du kommer att ha din placering på förbundskansliets kontor i Stockholm som är beläget vid centralstationen, i United Spaces lokaler i Waterfront building.

Du söker tjänsten via länken nedan där du kan bifoga CV loch en kort presentation av dig själv.  Sista ansökningsdag är måndag 30 november 2020. 

Sök jobbet här!  

OBS. Sök gärna jobbet så snart som möjligt då vi gör urval löpande. 

Varmt välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan!

SV värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten.

Kontaktperson: Banar Sabet, banar.sabet@sv.se 

Facklig representant Unionen: Anna-Karin Cederstrand Karlsson,
anna-karin@sv.se  

Övriga frågor kring ansökan: svrekrytering@sv.se