Tillbaka

Teamledare förening, musik och funktionsrätt SV Göteborg

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur! Vill du också vara med att bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Välkommen till SV!Tjänst: Teamledare
Omfattning: Heltid 100 %
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning 6 månader
Lön: enligt överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Ansökningstid: 10/12 – 31/12
Rekryterande chef: Antti Yliselä, avdelningschef, antti.ylisela@sv.se, 0707 80 11 41
Facklig kontakt: Anna-Karin Cederstrand Karlsson, Riksklubben Unionen, anna-karin.cederstrand.karlsson@sv.se, mobil 0492–564810  Om jobbet
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av tio studieförbund. SV är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet.

SV har idag verksamhet i landets alla kommuner och varje år når vi över 210 000 unika individer i studiecirklar. Tillsammans med de öppna arrangemangen, så som föreläsningar och kulturprogram, når vi ca 3,5 miljoner människor med vår verksamhet. Organisationen har drygt 900 anställda, ca 20 000 studiecirkelledare och närmare 500 förtroendevalda.

SV i Göteborg och Öckerö erbjuder bildning, utbildning och kultur till invånarna i Göteborg och Öckerö. Inom folkbildningsenheten bedriver vi verksamhet inom områdena musik, funktionsrätt, föreningsliv och allmänmarknad. Inom uppdragsenheten har vi en studieväg för nyanlända och asylsökande nysvenskar inom svenska och samhällsinformation. Vi bedriver också undervisning i svenska för invandrare samt arbetsmarknadsuppdrag.

Vi söker nu ytterligare en teamledare till vår folkbildningsenhet. Rollen som teamledare förening, musik och funktionsrätt innebär arbetsledning av den personal som arbetar med dessa frågor. Du blir närmaste chef för cirka 10 verksamhetsutvecklare som i sin tur ansvarar för en stor bredd av verksamhet och hundratals cirkelledare. Som teamledare ingår du i SV Göteborg och Öckerös ledningsgrupp och kommer därmed även hantera frågor av strategisk karaktär.

Teamledarens ansvar

  • helhetsansvar för den löpande verksamheten och ekonomin inom sitt ansvarsområde
  • strategisk ledning av utvecklingsarbete av verksamhet och organisation
  • utveckling av kvalitetsarbetet tillsammans med ledningsgrupp, medarbetarna, verksamhetscontroller samt övriga controllerfunktioner.

Som en mindre del i din tjänst kommer du även arbeta med särskilda projekt kopplat till ledningsgruppens behov. Under 2022 innebär detta utveckling av vår ungdomsverksamhet HipHop Akademien.  

Som person är du stabil ledartyp med förmåga att sätta gränser och driva frågor. Du samarbetar gärna med andra och har en förmåga att se möjligheter i problem. Du tar egna initiativ till utveckling och arbetar strukturerat för att implementera fattade beslut.  

Du har förståelse för det civila samhällets förutsättningar inom föreningsliv, kultur och/eller funktionsvariation. Du har en relevant högskoleexamen inom exempelvis folkbildningspedagogik eller motsvarande. Du är välgrundad i folkbildningen och har förståelse och intresse för folkbildningens samhällsnytta. Det är en fördel om du har ett upparbetat nätverk inom folkbildning, kommuner och regioner. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av och kunskap om ledarskap, SV som organisation samt statsanslagssystemet är meriterande.

Vad kan vi erbjuda dig?
SV Göteborg och Öckerö är en arbetsplats med starkt fokus på värdegrundsfrågor, kollegialitet och bra arbetsmiljö. Vi är en arbetsplats där tillitsorienterat ledarskap skapar stora möjligheter för utveckling av den bästa folkbildningsverksamheten tillsammans med erfarna och trevliga kollegor.

SÖK JOBBET HÄR!

 

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, SV!

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.