Tillbaka

Utvecklingsledare & samordnare

med fokus Särskilda folkbildningsuppdrag

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur!

Vill du också vara med att bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Välkommen till SV!

Om rollen

Som utvecklingsledare och samordnare arbetar du tillsammans med kollegor på Studieförbundet Vuxenskolans förbundskansli i utvecklingsenhetens grupp för koncept och kompetensutveckling.

De särskilda folkbildningsuppdragen finns inom verksamhetsområdet integration, etablering och arbetsmarknadsåtgärder. Studieförbunden får särskilt stöd från staten för att arbeta med insatser inom ramen för att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället. Exempel på särskilda insatser är samhällskunskap och svenska för nyanlända samt arbetsmarknadsåtgärder som för människor som varit arbetslösa länge närmare ett arbete.

Arbetsuppgifterna innebär bl a:

  • Ansvara för strategisk utveckling och samordning genom utvecklingsgrupper för särskilda uppdrag tillsammans med avdelningarna
  • Genomföra utvecklingsprocesser och insatser inom ramen för särskilda folkbildningsuppdrag kopplat till SV strategisk plan.
  • Ansvara för att utifrån FBRs villkor för särskilt tilldelade statsbidrag planera och tillsammans med SVs avdelningar (utvecklingsgrupp) utforma verksamhetskoncept för genomförande av verksamhet lokalt (avdelning)
  • Ansvara för att tillsammans med koncept och kompetensutvecklingschef utveckla och genomföra kompetensutvecklande och internutbildande insatser inom sitt verksamhetsområde

Din profil

Utöver det som rollen redan beskriver söker vi dig som har:

  • Flerårig erfarenhet av verksamhet med inriktning på integration, arbetsmarknadsinsatser och svenska som andra språk
  • Kunskap om studieförbundens statsbidragsvillkor eller liknande verksamhet inom civilsamhället
  • God förmåga att arbeta självständigt och digitalt
  • Bred kunskap om och förståelse för hur de offentliga strukturerna fungerar
  • Erfarenhet av föreningsliv och folkrörelsearbete
  • Mål och processorienterad, ser övergripande processer och kan sätta verksamhet och projekt i helhetsperspektiv.

Vi erbjuder dig

SV är en verksamhet med mycket hjärta som ger deltagare och medarbetare möjligheter att växa och förverkliga sig själva. 

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vi tillämpar målstyrd arbetstid där du själv har stora möjligheter att planera ditt schema. Placeringsorten är Stockholm, men det går även bra att jobba på distans så länge du har möjlighet att resa till Stockholm någon/några gånger per månad. Kontoret i Stockholm är beläget precis bredvid Centralstation (United Spaces, Waterfront building). 

Du söker tjänsten genom att bifoga CV och personligt brev i ansökningsformuläret via länk:  Sök jobbet här

Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2020. Vi gör urval löpande

Kontaktperson: Banar Sabet, banar.sabet@sv.se 

Facklig representant Unionen: Anna-Karin Cederstrand Karlsson,
anna-karin@sv.se , tel 0492-56 48 10SV värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten.