Tillbaka

Verksamhetschef | SV Västerbotten

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten söker Verksamhetschef till verksamhetsområde ”Södra”

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner. Vår vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Vi skapar mötesplatser och satsar för framtiden med att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur. SV Västerbotten är en stark kraft för den lokala folkbildningen. SV Västerbotten har bemannade kontor i länets samtliga 15 kommuner och har 45 medarbetare. SV Västerbotten är indelad i tre verksamhetsområden som var och en leds av en verksamhetschef. Vi genomför varje år ca 90 000 cirkeltimmar och engagerar runt 20 000 deltagare varje år.

Letar du efter ett roligt och utmanande jobb? Välkommen till SV!

Hos oss får du arbeta i en verksamhet som har en meningsfull roll för individens och lokalsamhällets utveckling, samtidigt som du skapar förutsättningar för medarbetare att växa och utvecklas.

Rollen:
Som Verksamhetschef har du helhetsansvar för verksamhetsområde ”Södra” (Umeå, Nordmaling, Vännäs, Vindeln och Bjurholm).

Som verksamhetschef har du ansvar för ett femtontal medarbetare, ekonomi, verksamheten och dess utveckling, kvalitet samt arbetsmiljö.
Verksamhetsområdet Södra är en ny organisatorisk enhet inom SV Västerbotten. Tillsammans med verksamhetsområdena Lappland och Norra, leder du och de övriga verksamhetscheferna, en erfaren och kompetent medarbetarstyrka med fokus att stärka SV som lokal utvecklingskraft.

Medarbetarna är placerade på olika orter och av den anledningen kommer det förekomma resor i arbetet. Närvarande ledarskap - fysiskt, digitalt och på distans kommer vara en del av din vardag.

En viktig målsättning för rollen är att skapa tillväxt och nya verksamheter. Därför ser vi gärna att du har ett brett nätverk hos kommuner, myndigheter, föreningar och/eller inom näringslivet.  

Du rapporterar till Avdelningschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Vi söker dig som:

 • har erfarenheter att arbeta på chefs- och ledningsposition
 • tycker om att leda och driva utvecklings- och förändringsarbete
 • kan engagera och entusiasmera människor
 • är modig och trygg i ditt ledarskap
 • har förmåga att bygga tillitsfulla relationer, inom och utanför en organisation
 • har erfarenhet av ideella organisationer
 • har erfarenhet av ekonomiansvar
 • har digital kompetens

Erfarenhet av folkbildningsarbete är meriterande.

Vi erbjuder dig

 • Tjänsten gäller tillsvidare och på heltid. Vi använder målstyrd arbetstid vilket ger stora möjligheter att kombinera arbete med socialt/familjeliv.
 • Vi tillämpar 6 månaders provanställning
 • Stort nätverk av kompetenta kollegor runt om i landet som är en viktig resurs i arbetet.
 • Stora möjligheter till egen utveckling
 • Tillträde och placeringsort efter överenskommelse. 

Krav: Körkort och bil
 
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Nyfiken och vill du veta mer?  
Du är välkommen att kontakta: 
Per Stattin, avdelningschef. per.stattin@sv.se, 070-225 47 10
Christer Lindahl, facklig representant Unionen. christer.lindahl@sv.se, 072-595 49 02   
 
Varmt välkommen att skicka ditt CV och en kort motivering om varför just du passar för jobbet, som Verksamhetschef hos SV Västerbotten.

Du skickar ansökan till rekrytering.vb@sv.se 
Vi gör urval löpande. Intervjuer planeras efter vecka 47
Sista ansökningsdag är 19 november.

Välkommen till SV – plats för nytänkande!  

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.