Tillbaka

Verksamhetsutvecklare till SV Dalarna

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) är ett av Sveriges största studieförbund med verksamhet i alla Sveriges kommuner och erbjuder kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, bildning och samhällsengagemang. Vi satsar för framtiden för att nå och engagera ännu fler människor med studiecirklar, kurser och kultur! Vill du också vara med att bygga ett demokratiskt och hållbart samhälle? Då är du välkommen till SV!

 

SV Dalarna har stort fokus på folkbildningsverksamhet och projekt. Vi arbetar främst inom områdena förening/organisation, hantverk och kultur, miljö och natur, särskilda anslag, allmänmarknad, riktad verksamhet till personer med olika funktionsvariationer samt med integrerande verksamhet.

Vi är ett 10-tal tjänstemän och flera hundra cirkelledare.

Vi rapporterar vår verksamhet till stat, region och kommun och följer de regelverk som gäller för det.

 

Uppdragsbeskrivning

Huvuduppgiften som verksamhetsutvecklare är att erbjuda studiecirklar, kurser och kultur i samverkan med bland enskilda personer, föreningar och organisationer. Du kommer arbeta i nära kontakt med dem, med fokus på utveckling, arrangörskap och organisation.

 

Du ska vara utåtriktat, glad, positiv och en säljande medarbetare.

Arbetet handlar också om att skapa och vårda kontaktnät, stimulera till nytänkande, sprida kunskap om folkbildning, att identifiera och ta initiativ till utveckling. Arbetet är självständigt med stort eget ansvar. Erfarenhet av att skapa, ansvara för, planera och genomföra projekt ser vi som meriterande.

 

Arbetsuppgifter

  • Ansvara för strategisk planering och utveckling av verksamheten.
  • Planera och organisera arbetet inom fastställd verksamhetsplan.
  • Uppsöka och säkra goda och hållbara relationer med våra samarbetsparter; grund-, medlems-, samverkande organisationer samt övriga föreningar, grupper och organisationer.
  • Stödja, utveckla och inspirera cirkelledarna.
  • Rekrytera, lönesätta, introducera och stödja cirkelledare under anställningsprocess.
  • Följa uppsatta etiska och moraliska regler som finns för verksamheten.
  • Förhålla sig underrättad om förhållanden som påverkar verksamheten.
  • I övrigt utföra de arbetsuppgifter som är nödvändiga för verksamheten varav viss administration och redovisning i enlighet med Studieförbundet Vuxenskolans regelverk är viktig och en betydande del.

 

Beskrivning av arbetsplatsen

SV är en verksamhet med mycket hjärta som ger deltagare och medarbetare möjligheter att växa och förverkliga sig själva. 

Provanställning om sex månader tillämpas.

Vi är en länstäckande avdelning och du blir en del av den helheten och förväntas att arbeta både självständig och tillsammans med dina kollegor. Du kommer att ingå i arbetslaget i norra Dalarna och ha din placering i Vansbro.

 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, målstyrd flexibel arbetstid, kompetensutveckling, ett gott arbetsklimat och en god organisationskultur.

 

SV värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökande med olika bakgrund, ålder och livserfarenhet till tjänsten.

 

Om rekryteringsprocessen

Vi intervjuar personer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum så tveka inte att ansöka omgående.

Kontaktperson: avdelningschef Anna-Lena Knight, anna.lena.knight@sv.se, 0243-820 82

Facklig kontaktperson: Birgitta Gustafsson, birgitta.gustafsson@sv.se, 0243-820 80

Sista ansökningsdag 2021-09-15.

 

Sök tjänsten här:  Ansökningsformulär

 

Studieförbundet Vuxenskolan, SV, Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund, som genom att öka alla människors inflytande och delaktighet, arbetar för att stärka demokratin. SV vill ge människor möjligheter, därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av studiecirklar, kurser och kulturarrangemang. SV är en ideell organisation, och vi samarbetar med en mängd organisationer och föreningar. SV är mångfaldens studieförbund, som vill ge alla människor möjlighet att växa. Vi vill bidra till en värld som bygger på hållbar utveckling. Därför är vi en engagerad lokal kraft för föreningsliv, kultur och samhälle i hela Sverige. Vår vision förverkligar vi genom att erbjuda kreativa mötesplatser som ger människor möjligheter till kunskap, reflektion, bildning och samhällsengagemang.