Tillbaka

De ska lära sig stå på egna ben

I SV-projektet ”På Egna Ben” ska danscoacher med intellektuell funktionsnedsättning ges möjlighet att leda andra i dansimprovisation.  

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) har fått 4,1 miljoner från Arvsfonden för projektet ”På egna ben”. Det syftar till att ge personer med intellektuell funktionsnedsättning möjlighet att utveckla sin pedagogiska förmåga så att de kan coacha och leda andra i dansimprovisation. 

Projektet drivs av Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans med dansföreningen På Egna Ben och Mosaikteatern. Det sträcker sig över tre år. 

- Vi vill att fler personer med funktionsnedsättning ska få möjlighet att bli cirkelledare. Projektet ger oss möjlighet att förverkliga den ambitionen, säger Kersti Larsson, enhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm. 

Behovet av fysiska aktiviteter är stort, särskilt hos personer som bor i gruppbostad, skriver också Stockholms stad och hänvisar till en undersökning som gjorts. 

Stockholms stads idrottspolitiska program är personer inom LSS en av de prioriterade målgrupperna.   

Metodmaterialet kommer att tas fram av Studieförbundet Vuxenskolan. Stockholms stad kommer att verka för att hitta långsiktiga lösningar för att bevara aktiviteterna vid projektets slut. 

 

 

Tipsformatet 

På egna ben har funnits länge, och gjort många spännande dansverk. Läs mer på paegnaben.com 

 

 

Text Mats Nilsson (SV Stockholm)  

Foto: Yolanda Alonso Bothén 

 

Placering 

Goda exempel från SV 

 

Taggar 

Goda exempel från SV 

Målgrupp Intellektuell funktionsnedsättning 

Profilområde kultur