Hållbara tillsammans

Workshop med Spilloteket 

Den 15 maj kl. 09.00 - 11.30

Spilloteket kommer med hjälp av sitt unika arbetssätt och metod att både utmana, beröra och inspirera deltagarna till ett hållbart agerande, såväl yrkesmässigt som personligt. Med hjälp av spillmaterial från industrier och företag i Jämtland kommer deltagarna att släppa loss kreativiteten och närma sig Agenda 2030 och folkbildningens roll från ett oväntat håll där både huvud och händer sätts i rörelse och där alla kommer att vara aktiva i dialog och reflektion. W/S kommer att ta avstamp i frågeställningar som: 

  • Agenda 2030 – vad är det? Grundkännedom, fakta & forskning
  • Hur berör Agenda 2030 mig och mitt liv? Vad betyder den i praktiken?
  • Hållbara tillsammans - hur kan vi ta oss från oro (eller likgiltighet) till handling?

W/S kommer att ha en tydlig koppling till studiecirkelmaterialet Hållbara tillsammans !? så att deltagarna efter avslutad w/s känner sig både motiverade och trygga att utifrån sin egen arena inspirera andra att jobba aktivt för ett mer hållbart samhälle, där bildningen och studiecirkelns metodik har en självklar roll och där just Hållbara tillsammans!? kan bli ett användbart redskap. 

OM SPILLOTEKET: 

Spilloteket är grundarna Camilla Abramsson, Frida Kjellgren och Linda Vestbergs egen innovation, allt för att göra världen till en bättre plats för alla. Sedan starten 2014 har deras kreativa arbete lett till ett flertal olika utmärkelser såsom Svensk Forms Formpris Jämtland, lokala miljöpris och UNDP Sveriges pris Bästa kommunikation av de Globala målen 2018. Spilloteket beskriver sig själva som “ett opinionsbildande utbildningscentrum där industrispill från Jämtländska företag utgör ett kreativt utropstecken”. Deras färgsprakande verksamhet vänder sig i huvudsak till barn och unga, men de arbetar även med fortbildning för skolor och företag, föreläser på konferenser och event - hela tiden med fokus på kreativitet som kraft för verklig förändring. Spilloteket har under alla år haft ett nära samarbete med SV Jämtland.